Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme ilişkin açıklama yaptı. Arınç, dünden itibaren yaygınlaşan 'duranadam' eylemleri ile ilgili "Boyun fıtığı yok demek ki bunların" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarında öne çıkan satır başları şunlar:

SOSYAL MEDYAYI KISITLAYICI YASA SİNYALİ

"İnternet portallarıyla ilgili bir çalışma var. İnsanların özel hayatlarıyla ilgili yapılan yorumların bir sınırı olmalı. Bir kısıtlama, yasaklama doğru olmaz. Elbette tweet atılabilir, facebook'ta yazılabilir. Hiçbirimiz bunun dışında kalamayız. Ama özel hayat saldırının, suça teşvik etmenin bir sınırı olmalı. Kısıtlayıcı bir yasa yapılabilir."

#DURANADAM EYLEMİ

“Sizin gibi mi duruyorlar böyle. 8 saat durduklarını bilmiyordum. İhtiyaçlarını gidermiyorlar mı? Dikkatimi çekiyor ama uzun süre kaldıklarını bilmiyordum. Bu bir şiddet eylemi değil. Bunu kınayacak halimiz yok. Bu göze de güzel görünecek bir eylem olabilir, barış eylemidir. Bunlar barışçı eylem türü. Şiddet eylemlerini tasvip etmek mümkün değildir. Şiddet eylemlerinden vazgeçilerek bir mesaj bu şekilde veriliyorsa anlayışla karşılanmalı. Bunlar olumlu eylemlerdir. Sağlıkları da önemlidir, onları seviyoruz. Boyun fıtığı yok demek ki bunların. Ben 1 saatten fazla ayakta kaldığımda boyun fıtığı oluyorum. Bunların isi yok mu, işlerine gitmiyor mu, okulları yok mu? 8 dakika dursunlar 9. dakika işlerine gitsinler.”