Bursa’da bir İmam Hatip Lisesi açılış töreninde konuşan Bülent Arınç, uyuşturucuyla mücadele konusunda 22 Eylül’de Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir eylem planı açıklayacaklarını söyledi. Konuşmasında ilginç ifadelere yer veren Arınç, “Gençlerimize güveniyoruz. Memleketine, milletine, toprağına, bayrağına ülkesine sahip çıksınlar, ahlaklı ve inançlı olsunlar. Onlardan tek beklediğimiz budur. Anne babalarına saygılı, küçüklerine şefkatli, memleketini seven; sadece Yenişehir’i sevmekle kalmayıp gerekirse Tuncelimizi de Hakkarimizi de ve mutlaka gerekiyor, bütün vatan toprağını mukaddes bilen evlatlarımız olarak yetişsinler” dedi.

"DAVUTOĞLU GİBİ ÇOCUKLAR"

Arınç, “Alkol eğer 14 yaşındaki lise talebesinin eline kadar yaklaşabilmişse, bundan kendimizi de sorumlu tutmamız lazım. Davutoğlu gibi olacak çocuklarımız. Taşkent gibi bir yerden, öksüz büyümüş bir çocuk, dağların arasından, kendisini yetiştirmiş, üniversiteler bitirmiş, kitaplar yazmış, yurt dışında öğretim üyeliği yapmış, okumuş, çalışmış, dayanışma içinde olmuş; bugün Türkiye’nin başbakanı” şeklinde konuştu.

Daha önce yaptığı bir konuşmayı hatırlatan Arınç, “Edep, iffet, haya, namus ne kadar önemlidir, bunu ifade etmiştim. Öyle bir siyasi gelenekten geliyorum ki ağzımızdan düşürmediğimiz tek söz, önce ahlak ve maneviyattı. Buna 2014’te de inanıyorum” dedi.