Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı karar tutanaklarının Taraf muhabiri Mehmet Baransu tarafından gazetede yayımlanmasına ilişkin, "Bu gazetecilik değil edepsizlik" dedi.

Arınç, bir otelde düzenlenen "Hürriyet Bursa Bölge Buluşması"nda konuştu.

Konuşmasında bir kez daha belge sızdırma polemiğine değinen Arınç, MGK zabıtları ve belgelerinin hiçbir şekilde açıklanamayacağını söyledi.

Bunun hukuki bir sonucu olduğunu aktaran Arınç, şunları kaydetti:

"Aslı olan bir belgeyi yayınlamışsın, işin o tarafını ayrıca düşün. Bu tarafında ne var Bunun karşısında hükümet ne diyor 2004'te böyle bir şey imzalanmış olsa bile kanun, 'Kurulda alınan kararlar, hükümete tavsiye niteliğinde bildirilir, hükümet bunlardan uygun gördüğünü uygular' diyor.

Şimdi hükümet bunu almış, uygulamamış, üzerinde hiç durmamış hatta buna uygun da hiçbir işlem tesis etmemiş. Bu işin siyasi sonuçlarına katlanırız ama yaptığın işe de bilerek hareket ettiğine göre senin katlanman lazım. Şimdi ne tripler atıyor beyefendi, ne meydan okumalar var. Saçmaladığımızdan tutunuz, bilmem ne yaptığımıza kadar.

Bu, gazetecilik değil. Edepsizlikten başka bir şey değil. Sen yaptığın işin hesabını şerefle vereceksin, bu taraftan da siyasi sonuçları olan bir olayı hükümet ya anlatacak ya anlatamayacak, bunun altında kalacak."