Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Arınç'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Cumartesi ve pazar günleri konuşmalar yaptım. Burada bir kısım basın Cumhurbakanı ile hükümet ve ben arasında bir çekişme ve ihtilaf durumu olduğunu belirten yazılar yazdılar, dedikodu yaptılar.

Çok basit sığ terbiye dışı şeyler konuşuldu. Ülke ve memleket meselelerine biz duygularımızı karıştırmayız. Tecrübelerimle kalbimden geçenleri söylersem tartışması yapılabilir.

Biz Cumhurbaşkanımızla duygusal polemiklere girecek insan değiliz. Cumhurbaşkanımızla hukukumuzun çok eskiye dayandığını herkesin bilmesi lazım. Türkiye'nin her tarfını, Avrupa'nın her yanını inancımızı anlatarak geçirdik. Cezaevlerinden DGM'lerden siyasi yasaklardan süzüle süzüle gelimiş insanlarız.

'KUSURU KENDİMİZDE ARAYALIM'

Cumhurbaşkanı ile olan hukukumuz dava arkadaşlığıdır. Cumhurbaşkanımız devletimiz başıdır. Bunun dışında bizim liderimizdir. Çile insanıdır, örnek bir aile reisidir. Halkımızın kahramanıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız bazı konularda düşüncelerini ifade ediyor. Konuşmalarımı analiz ederseniz polimik ve saygısızlık göremezsiniz. Eksik bilgileri tamamlamak benim görevim olur. Benim sözlerimi o hiçbir zaman yanlış anlamaz.

Çözüm süreci ve diğer konularda kendisini eksik bilgilendirmişsek kusuru kendimizde ararız. Söylediğim sözler ortada arkasında kimse bir şey aramasın. Cam gibi adamım. Önüm arkam bellidir.

Bundan 2 ay sonra başım alnım ak gezeceğim. Ben gençliğini bu dava için harcamış bir insanım. Neden bunu söyledin diye arkasında bir şey aramasınlar. Benim için doğru dürüst insandı diyeceklerini biliyorum. Başkaları için aynısını söyleyemeyeceğim.

GÖKÇEK'E YANIT


Değerli arkadaşlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek sonunda biz seni istemiyoruz, istifa et demiş. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Evet içeride bazı arkadaşlarıma buna nasıl cevap vermem gerektiği konusunda Gökçek kim, siz kimsiniz diyenler oldu.

Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Gökçek kim siz kimsiniz diyenler oldu. Bugün buna karşılık vermeden geçmemek lazım. Benim görevden alınmamı istenilen kadar benim haysiyetli bir insan değildir. Zamkla yapışmış koltuğa bir insan değilimdir. Benim bir sevdam vardır ama makam sevdası değildir. Adama kandırma değil, çıkar ilişkisi değil birilerini yaptığı gibi. Bu dava için kendimi feda ettim.

Senin hakkın değil, haddin değil. Okkalı cevap vermemi aklıma getirdim ama yapamayacağım. Kendine değil ama eşine çok büyük saygım vardır. Hayırsever bir kadındır, dindar bir insandır. Biz eşimle Nevin Hanım’ı çok severiz ve beğeniriz. Eşinin başarılarında en büyük katkısı olan bir hanımefendidir.

KİMİN NEREDE HAVLAYACAĞINI BİLİRİZ

Konuşsam Nevin Hanım’ı üzmüş olacağım. Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. Hatta Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biz biliriz.

İsterseniz size yazar gizli bir mektup veririm, seçimden sonra açarsınız. Gökçek oğlunun milletvekili adaylığını netleştirmek istiyor. Birilerine yaranmak istiyor. Ahmet Hakan denen kişi ailemle. Onu kendine delil olarak kabul ediyor. Ahmet Hakan beyin Gökçek’ten çok önce tanırım. Çok eleştirmiş bir insanım ama Sayın Hakan Gökçekten çok daha namusludur, şereflidir.

Ben sayın cumhurbaşkanımızın yanındayız. Ben buyum. Her şeyimle karşınızdayım. Amerika’ya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’ya parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır.

Biz o zaman devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. Gökçek’in adaylığına o zaman itiraz ettim.

Yeni bir başkana ihtiyacımız vardır dedim. O günden kalan bir hıncını bir şekilde çalışıyor. 8 Haziran’a kadar müsaade… Hesabını sorarım Gökçek’ten… Birileri de kuklacılık yapıp bunu kullanırsa benim kulaklarım iyi duyar teşhir ederim."

Gökçek Arınç'la ilgili ne demişti: http://www.demokrathaber.net/siyaset/melih-gokcek-seni-istemiyoruz-bulent-arinc-h46595.html