Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün karar duruşması görülen Ergenekon davasıyla ilgili, "Bu karar bir yargı kararı. Bağımsız yargıya ait bir karar. Bu bir bidayet kararı. Bugün verdiği kararla mahkeme dosyayı kapatmış oldu" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın toplantısı ile toplantıyı değerlendirdi.

Arınç, toplantıda AB Bakanı Egemen Bağış'ın son 1 aylık süreç içerisinde AB'de gelinen noktayı takdim ettiğini, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ilgili yaptığı görüşme hakkında kurula bilgi verdiğini söyledi.

Arınç, Mısır ve Suriye ile ilgili gelinen aşamanın bakanlar tarafından görüşüldüğünü söyledi. Ergenekon davasında çıkan karara ilişkin Arınç, "Adalet Bakanımız bilgi verdiler. Televizyonlar nasıl bilgi verdiyse biz de bunun özeti şeklinde bilgilenmiş olduk. Bazı davaların birleştirilmesi suretiyle gittikçe büyüyen bir dava. Beraat edenler, ceza alanlar, haklarında yurtdışına çıkış yasağı konular oldu. Öncelikle herkese geçmiş olsun. Bu karar bir yargı kararı. Bağımsız yargıya ait bir karar. Bu bir bidayet kararı. Bugün verdiği kararla mahkeme dosyayı kapatmış oldu. Gerekçeli karar en kısa sürede hazırlanmış olacaktır. Bazı cezaların bazı kişiler için fazla olduğu söylenebilir. Yakıştırılanlar vardır yakıştırılmayanlar vardır. Bazıları hakkında 100 yılı aşıyor, bazıları hakkında 40 yılı aşıyor" dedi.

Arınç açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergenekon davasında mahkeme heyetinin verdiği kararın sorulması üzerine, "Biz kimsenin mahkum olmasından, kimsenin tutuklanmasından şahsen sevinen, el çırpan insanlar değiliz" diyen Arınç, "Ama bir yargı kararı var. Buna herkes şu anda saygı göstermek zorunda. Ben sanık veya yakınları tarafından yapılan eleştirilerin daha çok duygusal olduğunu düşünüyorum. Önemli olan siyasetçilerin ve üçüncü kişilerin, yani dışarıda bulunanların maksadını aşan ifadeler kullanmaması ve olaya daha objektif bakabilmesidir. Şimdilik herkese geçmiş olsun demekten başka ifade edeceğimiz husus yok" şeklinde konuştu. /ANF)