Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Koç Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Arınç, barış süreci çerçevesinde 'geri çekilme'ye başlayan PKK'liler için de "cehennemin dibine gitsinler" ifadesini kullandı.

Burada çözüm sürecine ilişkin soruları da yanıtlayan Arınç, "4 aydır Türkiye'de karakolların basılmadığını, askerlerin ölmediğini, evlere cenazelerin gelmediğini, sokakta bombaların patlamadığını..." söyledi ve eli, ayağı kopmuş, gözü çıkmış hiçbir gaziden de "Madem ki benim gözüm çıktı, elim koptu, kolum kırıldı, herkesin gözü çıksın, herkes bir tarafından eksik olsun" ifadelerini duymadığını aktardı.

"NEREDE TERSİNE DÖNECEĞİNİ TAHMİN EDEMEYECEĞİMİZ BİR NOKTADAYIZ"

Buradaki konuşmasında sürecin sonlanmasının önemine de işaret eden Arınç, "Çok nazik bir işin içindeyiz. Nerede kopacağını bilemediğimiz, nerede tersine döneceğini tahmin edemeyeceğimiz bir noktadayız. İyi niyetle yola çıktık. Örgütün silah bırakması, buradan gitmesi bizim için önemlidir," diye konuştu.

"Yine güvenlik güçlerimiz işlerinin, görevlerinin başında. Yine eylem yapmaya kalkarlarsa, önce önlemeyi sonra da hesabını sormayı kendilerine vazife biliyorlar," ifadelerini kullanan Arınç, barış ortamının oluşması için 'geri çekilme' sürecinin baş aktörü konumundaki PKK gerillaları için devamla şunları söyledi:

ARINÇ'TAN PKK'LİLERE: CEHENNEMİN DİBİNE GİTSİNLER

"'Niçin eylem yapmıyorsunuz?' diye onlara kızacak halimiz mi var? 'Niye gidiyorsunuz, daha karpuz kesecektik' deme imkanımız mı var? Cehennemin dibine gitsinler. Gidiyorlarsa, buna bizim sevinmemiz gerekmez mi? Şehitlerimizin yasını tutalım ama her gün bunları söyleyerek, alacağımız hiçbir nokta yok. Özgür, birlikte, kaynaşmış bir ülke olarak, etnik farklılıkların bir zenginlik olduğu, bin yıldan beri bu topraklarda birlikte yaşadığımızın bilincine varacaksak, bundan sonra silahlara veda edilecekse, 'Silahlar sussun, artık siyaset, fikirler konuşsun' diyen bir adama, 'Sen böyle deme, eylemlere devam diye talimat ver' diyecek halimiz mi var? Geldiğimiz nokta, iyi bir nokta. Çok daha güzel günler göreceğiz, güneşli, güzel günler."