Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında, Öcalan'a ev hapsi konusunda, PKK'nin silahları koşulsuz bırakması halinde bunun da konuşulabileceğini söyledi.

 

A Haber Ankara Stüdyolarında Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Öcalan'a ev hapsi konusunda "terör örgütünün tamamen silah bırakması halinde konuşulabilir" dedi.

 

"ÖCALAN'A EV HAPSİ OLABİLİR"

"Öcalan'a ev hapsinden bahsediyor, böyle bir şey kısa vadede gündeme gelebilir mi" sorusuna Arınç, şu yanıtı verdi: "Bunları Leyla Zana da, başka arkadaşları da getiriyor. Bu tek başına dikkate alınacak bir konu değil. Belki bir yol haritasıyla, yapılması gerekenler sıralamasında, terörün, terör örgütünün silah bırakmasıyla başlayacak bir sürecin içesinde dikkate alınabilecek bir konu olabilir. Yoksa bugün için bunun bir geçerliliği yok. İmralı'daki kendi günlük hayatına devam ediyor. Çünkü eğer örgütün talebi olarak bu geliyorsa bunu yapmamız halinde bile örgüt, bugünkü şiddetten vazgeçmeyecektir. Öncelikle Sayın Başbakanımızın, Kuzey Irak'taki otonom yönetimin de onlara hatırlattığı gibi koşulsuz olarak silah bırakmaları, eylemlerine son vermeleri, bundan sonrasını da birlikte düşünmeleri gerekiyor. Bu tek başına sadece bir taleptir, bunun üzerinden siyaset yapacaklarını düşünüyorum, bu çok samimi değil. Şunlar, şunlar, şunlarla birlikte ama başına da örgütün tamamen silah bırakması ve eylem yapmaması durumunu kabullenmesine bağlı olarak konuşulabilir."