Tutukluluk süresinin 10 yıldan 5 yıla indirilmesine rağmen serbest bırakılmayan 'KCK' davasından tutuklu bulunanlar için konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "'Yoksa şu şu davalar istisna derseniz' o zaman kişiye özel bir hüküm çıkarmış olursunuz." dedi

'KCK' davasından yargılananların serbest bırakılmamasını eleştiren Başbakan Yardımcısı Arınç: "Tutuklulukta 5 yılı dolduran herkes işlediği suça bakılmaksızın tahliye edilmek mecburiyetinde" diye konuştu.

Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Bülent Arınç basın toplantısında 'KCK' davasından tutuklu bulunan siyasilerin durumunu değerlendirdi.

Arınç şunları söyledi:

"Genel bir hüküm koyduğunuz zaman beş yılı doldurmuş olanların hangi suçu işlediğine bakmaksızın tahliye kararı vermeniz lazım. 'Yoksa şu şu davalar istisna derseniz' o zaman kişiye özel bir hüküm çıkarmış olursunuz."

'KCK' davasından yargılanan tutukluların ‘mutlaka' çıkması gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı, 5 BDP'li milletvekilinin davasında da benzer bir durumun yaşandığını hatırlattı:

"Çünkü bunun menfi propagandası oluyor. Bunun üzerinden siyaset yapmaya kalkanlar oluyor. Türkiye'yi gerginleştirmek isteyenler oluyor. Hatta telaffuz etmekten çekiniyorum 'Türkler çıkıyor, Kürtler içeride kalıyor' gibi çok çirkin, çok yanlış bazı eleştiriler yapılıyor. Bunu siyaset zannedenler de maalesef konuşuyorlar. Hayır, böyle bir ayrımcılığa müsaade etmeyiz."

Diyarbakır'daki mahkemenin 'KCK' davasından yargılananlar için verdiği kararın yanlış olduğuna değinen Arınç şunları söyledi:

"Diyarbakır'daki bir mahkeme müracaat üstüne şöyle bir karar verebiliyor; ‘Bu adamın yaşı gençtir, dışarı çıktığı takdirde dağa gitme ihtimali vardır. Hukukta böyle bir ihtimal yok. Hukukta böyle bir ihtimal ve gerekçe olamaz. Buna dayanarak bir mahkeme tahliye talebinin reddini isteyemez, bu yanlış bir karar. Bu yanlıştan da mutlaka dönülecektir."