CNN Türk’te ‘Hafta sonu keyfi‘ programına konuk olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 8 Haziran’dan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’le siyasi eleştiri yapmayı planladığını ancak artık bu konuyu kapadığını söyledi. Ancak Arınç, katıldığı programda Gökçek’in yolsuzluk dosyalarını açtı. Gökçek’i siyaseten yok edeceğini ama buna gerek kalmadığını söyleyen Arınç, AKP kurulduğunda Gökçek’in Tayyip Erdoğan’a karşı düşmanlık yaptığı konusunda oldu.

CEMAAT'E ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATTI

Gökçek’in Fethullah Gülen Cemaati’ne Ankara’yı ‘parsel parsel’ satmasından bahseden Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"2009 ve 2014’te Gökçek'in adaylığına karşı çıktım. Cemaatten 2009’da Hüseyin Gülerce ve Harun Tokak, 2014’te de Cemil Koca geldiler bana ‘Melih bey devam etsin, bu hizmetler yürür’ falan dediler. Ben yine kanaatlerimi ifade ettim. Partinin kararı Gökçek olunca arkasında durdum. Oyumu vermedim.

ERDOĞAN'DAN ZILGIT YİYİNCE..

"Cemaate birçok arsa verdiği, bunlar gazetelerde de yazıldı. Arsaları verdi verdi Erdoğan’dan zılgıt yiyince geri almaya çalıştı. Sonradan gazetelerde neresi nereyi verdi yazıldı.

AKP'YE EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ O YAPTI

“AKP kurulduğunda AKP’ye en büyük düşmanlığı yaptı. Tayyip Bey’e karşı parti satın aldı AKP’ye de en son o katıldı. Birkaç şey daha var ama şimdilik siyasi eleştiri yapmanın zamanı değil. Kişisel kavgalara girmeyelim."

Bundan sonra Gökçek’le ilgili hiçbir soruya cevap vermeyeceğini söyleyen Arınç, ‘konunun kapandığını‘ söyleyerek, “Onu siyaseten bitirecektim ama artık gerek kalmadı” diye de ekledi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecinde izleme heyeti oluşturulmasına olumlu bakmadığı sözlerine karşılık, “Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir” çıkışını yapan Arınç, kendisini ‘Paralel yapı mensubu’ ilan ederek istifaya davet eden Gökçek’i topa tutmuştu.

Bunun üzerine Twitter hesabından uzun bir açıklama yapan Gökçek, “Sanma ki hakaretlerin karşılıksız kalacak. Ben sana hakaret etmeyeceğim çünkü hakaret eden kişi kendi seviyesini ortaya koyar. Ancak seni dava edeceğim. Hesabını mahkemede verirsin” ifadelerini kullanmıştı.

İkili arasında tartışmalar Gökçek tarafından yargıya taşınmış, Arınç ise seçimlerden sonra Melih Gökçek’in Ankara’yı nasıl ‘parsel parsel’ sattığını açıklayacağını söylemişti.