Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç CNN Türk televizyonundaki söyleşisinde genel seçim sonuçları, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'le yaşadığı polemikle ilgili açıklamalar yaptı. Arınç "Bazı söylemlerimiz halkta ters tepti" dedi.

"BİRİLERİ, 'ABİ YÜZÜNÜZ BİRAZ GÜLSÜN' DİYE İKAZ ETTİ"

Arınç "Balkon konuşması sırasında yüzünüz neden asıktı" sorusuna "Aslında balkona çıkarken de birileri ikaz etti, abi yüzünüz biraz gülsün dedi. Çabalamama rağmen böyle bir görüntü vermişsem içimin dışına aksetmesidir." yanıtını verdi.

"HERKESİN 'HDP BAŞARILIDIR' DEMESİ GEREKİR"

"Seçim sonuçlarını doğru okumalıyız. 4 parti Meclis’e girdi. 4 parti girince de Ak Parti çoğunluğunu kaybetti. 258 başarıdır, birinci parti olmak başarıdır. 13 yıllık serüvende ilk defa tek başımıza iktidar olamıyoruz. HDP’nin barajı aşmasıyla herkesin HDP başarılıdır demesi gerekir. Seçim kampanyamın çoğunu o bölgede yaptım. CHP ve MHP açısından bir başarı yok. " dedi.

"HATA YAPMIŞ OLABİLİRİZ"

"Senden iyisi yok ama sen de kusurlusun. Olabilir. Ben de insanım. Partizanlık yapmış olabiliriz, hata yapmış olabiliriz. Bana hatamı söylersen ben de yanlışlarımı düzeltirim. Sen benim kulağımı çek ama yine beni tek başına iktidar yap dedim." diye konuşan Bülent Arınç "78 milyon insan icraat bekliyor, memur maaş bekliyor." ifadelerini kullandı.

"HAÇLI İTTİFAKI YANLIŞ"

"Haçlı ittifakı" ifadelerinin yanlış olduğunu vurgulayan Bülent Arınç "Bunlar olmaz. Bu siyasi partiler düşmanımız değil rakibimiz. Düşmanlık yaparak oy toplamak mümkün değil. Bir düşman psikolojisiyle belli bir kampa gitmenin, onları aşağılamanın o seçmen tabakasında karşılığı olmaz." dedi.

"BAZI SÖYLEMLER TERS TEPTİ"

Bülent Arınç HDP'nin barajı geçmesiyle ilgili olaraksa "Parlatıldı, cilalandı, ön plana çıkarıldı bu partinin barajı aşması için yüzde 10.1’e razı parti yüzde 13’le barajı aşmasıyla bugünkü tablo ortaya çıktı. Olanda hayır vardır. Milletin takdiri böyle olmuştur." yorumunu yaptı.

Arınç ayrıca "Bazı söylemler ters tepti. CHP, MHP, HDP açısından ters tepenler var. Bizim de bazı söylemlerimizin halkta karşılık bulmadığını söyleyebilirim." dedi.

"GÖKÇEK'İ BİTİRME KARARI ALDIM, GEREK KALMADI"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le yaşadığı polemik hakkında da "8 Haziran'dan sonra yolsuzluk dosyası açıklayacağım demedim. Bildiklerimi söyleyeceğim dedim" dedi.

"2009 ve 2014’te Gökçek'in adaylığına karşı çıktım" diyen Arınç, "O cemaatten 2009’da Hüseyin Gülerce ve Harun Tokak, 2014’te de Cemil Koca geldiler bana ‘Melih bey devam etsin bu hizmetler yürür’ falan dediler. Ben yine kanaatlerimi ifade ettim. Partinin kararı Gökçek olunca arkasında durdum. Oyumu vermedim" diye konuştu.

Arınç, kendisi hakkında attığı tweetlerin ardından "Gökçek'i siyaseten bitirme" kararı aldığını ama artık buna gerek kalmadığını da söyledi.