Fransa'nın başkenti Paris'te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde üçüncü Avrupa Medya Buluşmaları gerçekleşti.

Arınç, burada bedelli askerlik konusuna ilişkin de açıklama yaptı.

Dövizli Askerlik Bedellerinin yüksek olduğu ve indirilmesi yönündeki talepleri haklı bulduklarını söyleyen Arınç şöyle konuştu:

“Bedelli, dövizli askerlikle ilgili yaptığımız düzenleme ile gençlerimiz eskiden Burdur’a gelip 21 gün askerlik yapmış gibi oluyorlardı. Belli bir bedel alıp siz asker oldunuz diyorduk. O bedel 10 bin avroya yükseldi. 10 bin avro da gençlerimiz için büyük bir yük haline geldi. Bu parayı kabul etmeyip Alman vatandaşlığına geçmek isteyen bu parayı kabul etmeyen bir kitle var denildi. Bir ocaktan itibaren yürürlüğe girenler var. Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirdim. Geriye dönük, ileriye dönük nasıl yaparız. Bu gelen talepleri haklı buldu arkadaşlarımız. Biz zannediyorduk, düşünüyorduk ki bu bedel ödenebilir. Bu kadar harç yüksek değildir. Vatandaşlarımız böyle olmadığını bize söylediler. Geçmişte de söylenmiş ama kulak asmamışsınız . Bunu bir şekilde düzeltelim denildi. Ya yeni yılbaşından itibaren ya bir ara çözüm bulunmak suretiyle.”