Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arınç, Paris'te suikast sonucu öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçinin cenazesinin provokasyona dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi. Yapılacak cenaze töreni öncesinde İçişleri Bakanlığı ve ilgili birimlerin 2gerekli önlemleri alacağını' kaydeden Arınç, "Olaya insani açıdan yaklaşmak gerekir" dedi.

İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan’ın disiplin cezası bittiği için hücresine televizyon verildiğini belirten Arınç şunları söyledi:

"Öcalan'a daha önce disiplin cezaları verilmiş. Bu cezalar 2011 yılı sonu itibariyle sona ermiş. Bir yıl izlenmiş ve disiplin cezası gerektirecek bir durum görülmemiş. Buna ceza ve infaz kurumundaki idare ve gözlem kurulu karar veriyor. Bu sebeple 12 Ocak 2013 günü odasına 42 ekran LCD televizyon konmuş. Aynı gün saat 15.30 itibariyle TRT1, TRT 6, CNN Türk, Kanal 7, Samanyolu, Show, Kanal D, atv, Star, NTV, Ülke TV ve Kanal 24 yayınlarını izleyebilmektedir" dedi.

4. YARGI PAKETİ

Arınç, 4'üncü yargı reform paketiyle ilgili olarak, “Adalet Bakanlığımızın farklı konularda bir çalışması var. O yüzden bugünlerde Meclis Genel Kurulu'na gelmeyecek. Yaptığımız iş anadilde savunmanın da ötesinde bir iştir” dedi.