Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AKP'nin 13 yıllık sürecini anlatırken, "AK Parti'nin kuruluş yıllarında Biz'dik, ama maalesef şimdi Ben'e döndük" dedi.

Bülent Arınç, Habertürk canlı yayınında Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. Arınç, "Fitne partime ve liderime zarar veriyorsa kenara çekilmek lazım" dedi.

"BİZ' RUHU 'BEN'E DÖNDÜ"

Bilemem. AK Parti’nin kuruluşunda pek çok arkadaşımızla beraber çalıştık, çok toplantılar yaptık. O zaman birlikte ve kolkolaydık . Zulüm görüyorduk, mağduriyet vardı, gerici görülüyorduk. Partilerimiz kapatılmıştı. Çok acılar ve güzel günler de yaşadık.

Aday listeleri belli oldu. İstanbul 1. Sıra 1. Bölge yazıyor. Yargıtay kendi kararlarını çiğneyerek Tayyip Bey’in kurucu olamayacağını ve milletvekili olamayacağını açıkladı ve adaylığını iptal etti. O gün dünya başımıza yıkıldı bizim. Tayyip Bey de ‘davamız yürüyor’ diye bir açıklama yapıyor. Karşımda Anavatan’dan CHP’den temsilciler var. Çok sevinçliler. 3’ü birden atıldı, Erdoğan Başbakan olamayacak. Söyleyin bakalım Arınç sizin adayınız kim olacak? Çok zor bir durum. Adamlar ateşin üzerine benzin döküyor. Alacakları cevaptan da çok eminler. Acınacağımızı bekliyorlar. DYP’liye cevap vereceğim ama size de bir sorum var. Doğru Yol iktidara geldi ve Çiller seçilemedi. Sizin adayınız kim? Verin cevaplarınızı dedim. Veremediler. O zaman bizdik. Şimdi üzülüyorum ki ‘ben’e döndük. O ‘biz’ ruhu şimdi neye dönüşmüştür bunun görülmesi lazım.

'BİZLERE DEKOR OLARAK DAVRANAMAZLAR'

AKP'nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine çağrılmayan, yarınki kongreye ise davet edildiği halde katılmayacağını açıklayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili de konuşan Bülent Arınç, "Bizlere dekor olarak davranamazlar. Abdullah Bey'i de, beni de miting malzemesi, açılış malzemesi haline getiremezler" ifadelerini kullandı.