M. Ali Aslan / Midyat

İsrail'in Filistin saldırısı ile IŞİD’in Rojava saldırısı  Midyat’ta yaşayan Arap ve Mıhallemilerin sert tepkisine neden oldu. Arap ve Mıhallemi sivil toplum örgütlerinin organize ettiği eyleme Mıhallemi Derneği ,Sami Halkları topluluğu , Şemikan Halkları Birliği , Midyat Eğitim sen temsilciliği , ve Midyat Engelliler Derneğinin yanı sıra birçok  sivil toplum örgütü destek verdi.

Midyat’ın Estel kesimindeki ana caddede yürüyüş ve sloganlarla başlayan eylemde , “Yaşasın bağımsız Filistin , Bıji berxwedana Rojava , Döktüğünüz kanda boğulacaksınız , Anne ve bebek katili korkak İsrail , Bişo İsrail , İndependet Rojava , Şii sünni kardeştir Amerika İsrail kalleştir’, sloganları atılırken;  Arapça,  Kürtçe, Süryanice ve Türkçe pankartlar da yer aldı.

Estel Barış Parkı’nda topluluk adına Anadolu Arap Birliği başkanı M.Ali Aslan’ın  basın metnini okuması ile eylem olaysız bir şekilde son buldu.

Söz konusu basın açıklamasında özete şöyle denildi:

“Her zamanki gibi siyonist, vampir İsrail terör devleti ve Rojava’daki taşeron çete örgütler son günlerde yine kanla beslenip bebek , çocuk , kadın , sivil demeden masum canlara kıymaya devam ediyor.

İsrail kendi halkının geleceğini sorumsuzca tehlikeye attığı gibi ,dünya genelinde de tüm Yahudileri tehlikeye atıp  anti semitizmin yükselmesini tetiklemektedir.

BATI İKİ YÜZLÜ DAVRANIYOR

İnsanlık vicdanını ve ruhunu derinden sarsan bu katliamlar canlı yayınlarla tüm dünyanın gözleri önünde cereyan ettiği halde insan hakları hamisi  kesilen Batının,  Amerika ve Avrupa’nın iki yüzlülüğünü deşifre etmekten öte bir  katkı sunmadığına  şahit oluyoruz.  Balinalar için köpekler için bütün devlet imkanlarını seferber eden  sözüm ona  tek dişi kalmış canavar ülkeler bebek ,çocuk ,ve kadın katliamlarına sessiz kalıyor  hatta  ve hatta katliamları teşvik edici sözlü açıklamalar yapıp  ve maddi manevi desteklerini  katil İsrail terör devletine ve Rojava’daki eli kanlı terör örgütlerine sunmaktan geri durmuyorlar.

Öncelikle İsrail terör devletidir diyen sayın Başbakandan ve Türkiye Cumhuriyetinden talebimiz, söylemlerle bütünüyle çelişen ticaretin devam etmesi, Kürecik, OECD tavizleri , askeri araç yakıtlarının Türkiye’den gitmesi , Manavgat suyunun İsrail ordusunu beslemesi gibi konuların kamuoyu vicdanını çok rahatsız ettiğini bilinmesi gerekliliğidir. Siyonist kuruluşların Erdoğan’a verdikleri  ödüller ve plaketleri de , Erdoğan insanlık şeref onur ve haysiyeti gereği derhal iade etmelidir.

Mazlum Filistin halkı ve mazlum Rojava halkına destek olmak ve süren kirli savaşı durdurmak için kurulacak bir organizasyonla canlı kalkan olmaya hazırız.

ADANA POLİSİNİ KINIYORUZ

Filistin’de, Rojava’da ve Musul’da Müslüman -Hristiyan , Şii -Sünni ,  Asuri -Süryani , Kürt- Türkmen, Arap - Şebek demeden insanlığı öldüren ve göçe zorlayan uluslararası güçleri ve devletleri kınıyor, geçtiğimiz günlerde de Amerika Adana konsolosloğu önünde Filistin ve Rojava için yapmak istediğimiz  meşru demokratik eylemimizi güç kullanarak zorbaca engelleyen Siyonist İsrail taraftarı polisleri de şiddetle kınıyoruz”.

(Demokrat Haber)