CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 108 günlük korona virüs tedavisinin ardından işinin başına döndü.

Ancak Böcek'in görevinin başına gelir gelmez CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerisiyle Antalya'da Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başlayan eğitimci Hüseyin Karakuş'u görevden alması kriz yarattı.

Başkan Böcek Karakuş'u özel kalem müdürlüğü emrine ‘uzman’ olarak sürdü. Bu kararın ardından CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar bir açıklama yaparak yanlıştan dönülmesini istedi.

Günboyu’ndan Uğurcan Biçer’in haberine göre, Bayar’ın açıklaması şu şekilde:

Uzun süren tedavi sürecinin ardından hastalığını yenerek aramıza dönen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek'in görevine başlaması bizleri son derece mutlu etmiştir.

"RAHATSIZLIK YARATMIŞTIR"

Fakat göreve gelir gelmez ilk icraat olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle Antalya'ya gelip görevine başlayan Hüseyin Karakuş'un görevden alınması örgütte ciddi rahatsızlık yaratmıştır. Konu ile ilgili tasarruf yine Belediye Başkanımızındır ama Genel Merkezimizin önerisi doğrultusunda bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ve Hüseyin Karakuş'un görevine iade edilmesini umuyoruz.