Cenevre’deki Suriye görüşmelerinden çekilen Suudi destekli Suriyeli muhaliflerin çatı örgütü Yüksek Müzakere Komitesi’nin Genel Koordinatörü Riyad Hicab, Ankara'da İslam Ordusu, Ahrar uş-Şam ve Mücahid Ordusu gibi silahlı örgütlerle bir araya geldi.

Al Jazeera Türk’ün haberine göre, Suriyeli muhaliflerin aralık ayında Riyad’da kurdukları Yüksek Müzakere Komitesi Genel Koordinatörü Riyad Hicab, silahlı muhalif gruplarla bir araya geldi. Ankara’da düzenlenen toplantıya İslam Ordusu (Ceyş-ul İslam), Ahrar uş-Şam, Ceyş-ul Mücahidin, 13. Tugay, Özgür Suriye Ordusu bileşenleri ve başka silahlı grupların temsilcileri de katıldı.
 
SURİYE’DEKİ SAVAŞI SÜRDÜRME KARARI
 
Katılımcılar, Suriye’de Rusya’nın düzenlediği operasyonlara ve Suriye ordusuna karşı silahlı mücadele çabalarının birleştirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine vardı. Tek bir askeri çatı altında birleşmeye hazır olduklarını belirten örgütleri Rusya ve İran’ın Suriye’deki varlığına karşı savaşı sürdürme kararı aldı.
 
Ankara’daki toplantıya Ceyş-ul İslam’ın temsilcisi olarak katılan Muhammed Alluş, ‘Suriye ve Rusya’nın barış istemediğini ve bundan dolayı muhaliflerin silahlı mücadeleye devam edeceklerini’ söyledi.