Halkların Demokratik Partisi Ankara İl Örgütü binasına giren bir saldırgan, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a saldırdı. Karataş'ın boğazını kesen saldırgan, bacağından da bıçakladı.

HDP Genel Merkezi'ne sabah saatlerinde saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş 3 yerinden bıçaklandı. Saldırıya uğrayan Karataş, Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kızılay'da Meşrutiyet Caddesi'nde HDP Genel Merkezi'ne sabah 09.30 sularında gelen kişi ya da kişiler, kapıyı açan HDP yöneticisi Ahmet Karataş'a bıçakla saldırdı. Karataş'ın boynu, göğsü ve dalak bölgesinden yaralayan saldırganın kim olduğu bilinmiyor. Karataş'ın toplam 7 bıçak darbesiyle yaralandığı öğrenildi.

Partide bulunanlar tarafından Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırılan Karataş'ın sağlık durumunun ciddi olduğu, hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

‘SORUMLUSU BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANIDIR’

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Twitter hesabından konu üzerine yaptığı açıklamada Ahmet Karataş'a acil şifalar diyerek "Üye ve yöneticilerimize yönelik kıyıcılığın sorumlusu halka karşı kontrgerillayı eyleme geçiren Başbakan ve Cumhurbaşkanı'dır" yorumunda bulundu.

DİHA'ya konuşan HDP PM Üyesi Ali Ürküt, binada kameraların bulunduğunu, kamera kayıtlarının incelenmesi sonrasında saldırgan ya da saldırganların tespit edilebileceğini belirterek, saldırıların hükümetin partilerini hedef haline getirmesi sonucu meydana geldiğini söyledi. Hükümetin partilerine dönük kullandığı saldırgan ifadelerin saldırıda belirleyici olduğuna dikkat çeken Ürküt, olayın peşini bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.

'HÜKÜMET HDP’Yİ HEDEF GÖSTERMEMELİ’

HDP Ankara İl Başkanı Orhan Çelebi olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Henüz tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak, sabah partiye geleceğini söyleyen bir kişinin telefonunun ardından bu saldırı gerçekleşiyor. Muhtemelen, doğrudan partimizi hedef alan bir saldırıydı. Burada hükümeti, HDP'ye yönelik açıklamalarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz" dedi.

DURUMU İYİYE GİDİYOR

HDP'den yapılan son açıklamada, saldırıya uğrayanAhmet Karataş'ın sağlık durumunun iyiye gittiği ifade edildi.

Olay yerine gelen polisin, saldırı ile ilgili olarak inceleme başlattığı öğrenildi.

Partililerin hastanedeki bekleyişi sürüyor. (Ajanslar)