Ankara'da "Saray'a inat, barış hemen şimdi" talebiyle düzenlenen mitinge yapılan bombalı saldırıya İstanbul'da öfke var. Yüze yakın kişinin yaşamını yitirdiği ve iki yüzü aşkın kişinin yaralandığı katliam saldırısı sonrasında barış, demokrasi ve özgürlük isteyenler sokaklara çıktı.

Tünel'de toplanan on binler yürüyüşe başladı. "Katilleri tanıyoruz" yazılı pankartın arkasında bulunan onbinler Ankara'da ve Suruç'ta katledilenlerin resimlerini taşıyor. "Şehit namırın", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları alkışlar eşliğinde gür bir şekilde atılırken konuşmalar yapılıyor. "Şehitlerimizin ve müadelemizin arkasındayız" denilen konuşmalarda "Bir kez daha ilan ediyoruz. Barış sesimizi kısamayacaksınız" vurgusu öne çıktı.

İstanbul Tünel'de bir araya gelen on binler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'yi protesto ediyor. "Katil devlet hesap verecek", "Tayyip istifa", "Dün Suruç'ta bugün Ankara'da faşizme karşı omuz omuza direniş", "Gün gelecek devran dönecek, Saray hesap verecek" sloganları atıyor.

Sloganlarla Tünel'de bekleyişini sürdüren kitleye Galasataray'da toplanarak yürüyen binler eklendi.

"Yaşasın halkların kardeşliği" sloganı atarak Tünel'deki kitleyle buluşan kortejin arkasından üzerine IŞİD ve Türk bayrağı asan motorsikletli bir kişi kitlenin arasına daldı. Provokasyon yaratmak isteyen kişi eylem görevlilerince uzaklaştırıldı. Kitle bunun üzerine "Katil AKP, Katil IŞİD" sloganı attı.

Siyah bez ve karanfiller taşıyan onbinler yürüyüşe geçti.

(Kaynak: ETHA, Fotoğraf: Sendika.Org)