Barış Bloku'nun Ankara’da düzenlediği mitingde, Halkevleri ile Devrimci Parti'nin pankartları, üzerinde "Saray" yazdığı için alana alınmadı. Kitle bunun üzerine alan dışına çıkarak açıklama yaptı.

Toros Sokak'ta bir araya gelen Blok bileşenleri, Kolej'e doğru yürüyüşe geçti. Eyleme HDP, "Halklar barış istiyor", KESK "Size savaş yaptırmayacağız", Alevi örgütleri "Aleviler barış istiyor" pankartları ile katıldı.

SGDF, 20 Temmuz'da Suruç'ta katledilen 33 gencin fotoğraflarını taşıdı, "Katil AKP, işbirlikçi IŞİD" sloganını attı. OSTİM işçileri, "İş, barış, özgürlük", Özgür Lig "Barışa pas, savaşa gol atıyoruz" pankartıyla mitinge katıldı.

Ankara Kadın Platformu üyeleri ile kortejlerinin en önünde mor kurdele ve meşe fideleri ile yürüdü.

Halkevleri ve Devrimci Parti'nin pankartlarına "Saray" yazdığı için izin vermeyen polis, pankartların yasal olmadığını öne sürdü.

Miting için Ankara'da olan HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, polis yetkilileri ile görüşürken, alana girenler de polis barikatına gelerek "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganlarını attı.

Pankartların alana alınmaması üzerine kitle alan dışına çıktı, yeniden kürsü kuruldu.

Ardından da "Güvenli alanları onların olsun. Biz burada 'Savaşın sorumlusu Saraydır' diyerek açıklamamızı yapacağız" denilerek açıklama yapıldı.

'ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BURADAYIZ'

Barış Bloku adına açıklamayı yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Eşbaşkanı Sultan Saygılı, savaş isteyenlere karşı "acil barış, acil demokrasi"yi haykırmak için bir arada olduklarını söyledi, "Çocuklarımız için buradayız" dedi.

Kürt kentlerinde yaşanan saldırı ve katliamlara dikkat çeken Saygılı, "Kürt halkı barış için direnirken, bu savaşı kanıksamaya, kan dökülmesine alışmaya zorlanıyoruz. Aksine bu katliamlar derhal dursun. Bizler savaşa asla alışmayacağız" diye konuştu.

'TECRİT KALKMALI, MÜZAKERELER BAŞLAMALI'

Saygılı, iktidarın halkların kazanımlarından korktuğu için müzakere masasını devirdiğini belirtti, "Kendi ikballerinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu gördükleri için korkuyorlar" dedi.

İmralı'daki tecridin kaldırılmasını ve müzakerelerin yeniden başlamasını isteyen Saygılı, şöyle konuştu: "Acil olarak çift taraflı ateşkes ilan edilsin istiyoruz. Acil barış, acil demokrasi istiyoruz. Biz bu savaşı yaptırmayacağız. Savaş istemiyoruz. Barış istiyoruz." (ETHA)