Gerçek mi yönlendirme mi tartışmaları arasında 2014 yerel seçim anketileri yayınlanmaya devam ediyor.

Andy-ar Araştırma Şirketi'nin yaptığı son yerel seçim anketinin sonuçları da yayınlandı.

Anket İstanbul, Ankara ve İzmir sonuçlarının yanı sıra genel seçim değerlendirmesi de içeriyor. Anketin sonuçlarındaki en çarpıcı detaylar ise İstanbul ve Ankara'dan...

Bugün Habertürk’te yayınlanan Konsensus anketindeki gibi Andy-ar anketinde de Ankara’da CHP’nin öne geçtiği İstanbul’da da farkın kapandığı iddia ediliyor. ( Konsensus anketi )

Ankette sorulan 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde oyunuzu hangi partiden yana kullanacaksınız? sorusuna yanıt verenlerin yüzde 40,77'si AK Parti'den yana tercih kullandı. CHP diyenlerin oranı yüzde 31.22 iken, MHP tercihinde bulunanların oranı yüzde 17.27, BDP-HDP diyenlerin oranı ise yüzde 6.81.

İSTANBUL: Anket sonuçlarına göre, İstanbul'da AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı kapanmış durumda. AK Parti'nin adayı Kadir Topbaş yüzde 44.24 ile birinci sıradayken, en yakın rakibi Mustafa Sarıgül yüzde 42. 08 ile Topbaş'ın iki puan gerisinde yer alıyor.

ANKARA: Anket sonuçlarına göre, Ankara'da AK Parti liderliği kaybetmiş durumda. CHP'nin MHP kökenli adayı Mansur Yavaş, yüzde 41.34 ile seçim yarışını önde götürüyor. AK Parti'nin adayı Melih Gökçek ise Yavaş'ın sadece bir puan gerisinde yüzde 40.86 oya sahip.

İZMİR: İzmir'de ise CHP liderlerini koruyor. CHP'nin adayı Aziz Kocaoğlu yüzde 47.24, en yakın rakibi AK Parti'li Binali Yıldırım ise yüzde 37.48 oya sahip. (hurhaber.com)