AKP ve MHP arasındaki anayasa görüşmelerinin ilk turu bitti. AKP'li Abdülhamit Gül, MHP'nin görüşlerini Başbakan Binali Yıldırım'a iletecek.

MHP'nin çekincelerini ilettiği toplantıdan, AKP'nin taslağını gözden geçirme kararı çıktı.

 AKP tarafından hazırlanan ve ‘başkanlık’ yerine ‘cumhurbaşkanlığı’ ifadesinin kullanıldığı metinde yer alan düzenlemeler şöyleydi:
 
Taslak metinde yer alan düzenlemelere göre Cumhurbaşkanı, partisinin başından ayrılmak zorunda olmayacak. Sistem, başkanlık sistemi gibi işleyeceği için Cumhurbaşkanı da, partisinin başında olacak. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı, parti genel başkanlığı pozisyonunu da beraberinde taşıyacak. Sistem Cumhurbaşkanlığı üzerinden işleyeceği ve Cumhurbaşkanı, yürütmenin başı olacağı için artık “başbakanlık” pozisyonu ortadan kalkacak.
 
AKP'nin sunduğu teklife göre Cumhurbaşkanı, ABD’deki gibi başkan yardımcısıyla birlikte değil, seçimlere tek başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı yardımcısı veya yardımcılarını, seçimlerden sonra “Başkanlık kararnamesi” ile belirleyebilecek. Sistem, şu andaki “Başbakan Yardımcıları” pozisyonunun devamı niteliği taşıyacak. Başkan yardımcılarının sayısıyla ilgili karar, MHP ile yapılacak müzakerelerin sonucuna göre netlik kazanacak.
 
Cumhurbaşkanı, seçimlere tek başına gireceği için vekalet edecek isim de, ABD’dekinden farklı olacak. Cumhurbaşkanının ölümü, istifası, görevden ayrılması durumunda, kararname ile atanmış Cumhurbaşkanı yardımcıları değil, yine seçilmiş bir başka isim olan TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı’na vekalet edecek. Cumhurbaşkanlığı makamının bir şekilde boşalması durumunda Meclis Başkanı vekaleti alarak ülkeyi seçime götürecek.