New York Times, Türkiye’nin IŞİD kuşatması altındaki Kürt kenti Kobani’ye yardıma ayak diremesi nedeniyle Amerikan yönetiminin ‘giderek öfkelendiğini‘ yazdı. Haber, üst düzey yetkililere dayandırıldı.

‘BİR NATO MÜTTEFİKİ BÖYLE DAVRANMAMALI’

Diken'deki habere göre, gazeteye konuşan bir yetkili, ”Sınırının iki kilometre uzağındaki bir katliamı engellemekte ayak diremesi nedeniyle Türkiye’ye öfke giderek artıyor. Suriye’deki insani felakete dair onca laftan sonra, bir diğer felaketin engellenmesi için harekete geçmemek konusunda bahaneler üretiyorlar. Bir NATO müttefiki, sınırının yanı başında cehennem ortaya çıkarken böyle davranmamalı” dedi.

‘UÇUŞA YASAK BÖLGE TALEBİ BOŞ LAF’

Diğer yetkililerse, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kobani’ye yardım için Suriye’de uçuşa yasak bölgeyi şart koşmasını ‘boş laf’ olarak değerlendirdi. New York Times’ın görüştüğü yetkililer, ABD liderliğindeki koalisyonun bombardımanı nedeniyle Suriye’nin kuzeyinde zaten fiili bir uçuşa yasak bölge olduğunu, dolayısıyla Erdoğan’ın talebinin anlamsız olduğunu söyledi.

Haberde, ABD Başkanı Barack Obama’nın bugün Dışişleri Bakanı John Kerry’yle ‘Türkiye’nin isteksizliği’ üzerine bir toplantı yapacağı belirtildi.