BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yeni anayasayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"SİZ TÜRK MİLLETİYSENİZ BİZ HANGİ MİLLETİZ"

AKP’nin yeni anayasada ‘Türk milleti’ ifadesinin yer alması önerisini eleştiren Tan, “Siz Türk milletiyseniz biz hangi milletiz- O zaman Kürt milleti, Arap milleti, Çerkez milleti diye mi yazmak gerekir- Yeni anayasada 'Türk milleti' yazarsanız, tüm milletleri yazmanız gerekir. Bu anayasanın ruhuna ve yeni çözüm dönemine aykırı" diye konuştu.

"KORKMAKLA DEMOKRASİDE YENİLİK OLMAZ"

Bunun MHP ve CHP'nin ulusalcılarından, imza toplayan 300 Türk milliyetçisinden korkmanın alameti olduğunu söyleyen Tan, "Korkmakla endişeyle demokraside yenilik olmaz. Anayasanın değiştirilmesinin ana sebebi bu zaten. Neyi değiştiriyorsunuz- O zaman biz kimiz- Biz diyoruz ki böyle yazmayın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı esas olsun" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI YETER VE HEPİMİZİ KAPSAR"

Bir gazetecinin damadının Kastamonulu olduğunu hatırlatması üzerine Tan, konunun Türk'lük, Kürt'lük veya Arap'lık meselesi olmadığını belirterek, "Bu, demokrasi ve hukuk meselesi. Gördünüz Kastamonulu bir aileyi, şoförlüğünü yaparak gezdiriyorum. Dünürlerim başım, gözüm üzerine geldiler. Annem de Türk. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı yeter ve hepimizi kapsar. Bunun ötesindeki şeyler hiç kimseye fayda sağlamaz" diye konuştu.