Mardin - BDP'nin Mardin Siyaset Akademesi tarafından Kızıltepe ilçesinde "Din ve Siyaset ilişkisi" tartışıldı. Panelde konuşan Altan Tan Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Gel bakalım bu Kürtlerin ne hakkı var ne hukuku var? Avrupa Birliği'ne gitmiyorsun, Avrupa kriterlerine gitmiyorsun, liberal demokrasiye gitmiyorsun, çağdaş demokrasiyi kabul etmiyorsun eğer Müslümansan gel şeriata gidelim. Bir hukuk ortaya koyalım" şeklinde konuştu.

 

BDP'nin Mardin'de kurduğu Siyaset Akademisi'nde bu hafta "Din ve Siyaset ilişkisi" tartışıldı. Kızıltepe ilçesinde Şeyh Davut Yalçınkaya Halk Evi Konferans Salonu'nda yapılan panelde konuşan Milletvekili Altan Tan, tutuklamalardan dolayı kimsenin moralini bozmaması gerektiğini vurgulayarak, "Kış ne kadar uzun olursa olsun sonu bahardır inşallah. Ne kadar kar, bahoz, fırtına, olursa olsun inşallah sonu bahar olacaktır" dedi.

 

Tan, bütün Ortadoğu'nun şu an harekette olduğunu belirterek, Kürtlerin de haklarını elde edeceğini söyledi. Kürtlerin haklarının engellenmeye çalışıldığını öne süren Tan, bazı kesimlerin Kürtler için "Bunları tutuklarsak, hapse atarsak, öldürürsek belki bu işi engelleyebiliriz" düşüncesine sahip olduğunu ancak bu durumların bittiğini belirtti.

 

İnsanların dinle kandırılmaya çalışıldığını belirten Tan, Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Biz Kürtler kendi aramızda kavga ettiğimiz zaman anlaşamadığımız vakit diyoruz ki şeriata gidelim. Hadi biz de şeriata gidelim seninle. Gel bakalım bu Kürtlerin ne hakkı var ne hukuku var? Avrupa Birliği'ne gitmiyorsun, Avrupa kriterlerine gitmiyorsun, liberal demokrasiye gitmiyorsun, çağdaş demokrasiyi kabul etmiyorsun eğer Müslümansan gel şeriata gidelim. Bir hukuk ortaya koyalım" diye konuştu. (ANF)