BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kampüsü'ndeki camide verdiği Cuma hutbesinde "Alt kimlikleri öne sürmenin doğru olmadığı" şeklindeki sözlerine dikkat çekerek, bunun siyasi bir hutbe olduğunu ve dinin siyasete alet edilmesinin tehlikeli olduğunu söyledi.

 

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kampüsü'ndeki camide verdiği Cuma hutbesinde "Alt kimlikleri öne sürmenin doğru olmadığı" sözleriyle siyasi bir hutbe verdiğini söyledi. Tan, dünya tarihi boyunca en tehlikeli işin, dinin siyasete alet edilmesi olduğunu belirtti.

 

Tan, "Laikler bu cümleyi çok severler. Ben laik değilim ancak dinin, özünden koparılarak siyasete alet edilmesi Yahudilikte de Hıristiyanlıkta da Müslümanlıkta da felaket olmuştur" dedi.

 

Tan, Diyanet İşleri Başkanının hutbesinde "kardeşlik hukukunun esas olduğunu söylediğini ama bu hukuku anlatmadığını, alt kimlikleri öne sürmenin doğru olmadığını" söylediğini hatırlattı. "Siyasi bir hutbe vermiştir, yanlış yapmıştır. Ben de oradaydım ama nezaketen bir şey demedim" diyen Tan, "Buradan uyarıyorum; bir daha bölgede bu tip bir konuşma yaparsa yerinde cevabını alacaktır" ifadesini kullandı. (ANKARA)