HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, sandıkların birleştirilmesi kararı sonrası partisinin seçimleri boykot kararı alacağı yönündeki iddiaları 'kesin bir dille' reddetti.

CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programına konuk olan Altan Tan, "Bizim aklımızdan asla boykot geçmiyor, böyle bir şey yok" dedi. Tan şunları söyledi:

"Şu an onlarca karar var ilçe seçim kurumlarında alınmış ve YSK'nın onayını bekleyen onlarca karar var. Bizim aklımızdan asla boykot geçmiyor, böyle bir şey yok tekrar tekrar söylüyoruz. Yani nereye kurarsa kursun, ne yaparsa yapsın, Allah'ın izniyle biz bu seçimi yaptıracağız ve Türkiye kurtulacak rahatlayacak. Sonuçları da görecek ve bütün anket sonuçları da ortada."

BİLGEN 'TARTIŞABİLİRİZ' DEMİŞTİ

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçeleriyle Batman’daki 12 mahallede sandıkların taşınması kararının YSK tarafından onaylanması halinde parti olarak seçim boykotunu tartışabileceklerini belirtmiş ve şunları söylemişti: "Bizim YSK’nin kararına göre HDP’nin seçim boykotu kararı alabileceğine yönelik söylemimiz bir tehdit değil, uyarıdır. Hayatın gerçeği budur. Eğer insanlara siyaset yapma hakkı tanımazsanız, bunun neye hizmet edeceği, hangi koşulları doğuracağı bellidir."