SİLVAN - Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Altan Tan Silvan'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, "Türkler ile Kürtler arasında kavga varsa gel Allah’ın hukukunu uygula şeriata gidelim. Bunu kabul etmiyorsan AB, bunu da kabul etmiyorsan çağdaş demokrasi var, bunu da kabul etmezsen Kopenhag kuralları var" dedi.

Altan Tan, sadece Kürt meselesi değil, başörtüsüne özgürlük için de mücadele edeceklerini belirtti.

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Adayı Altan Tan, Kürtlerin artık eski Kürt olmadığını belirterek, "12 Haziran Kürt halkının hakkını alacağı seçim. Ya bu seçimi alacak ya alacak, başka çare yok. Bu sıradan bir seçim değil. Kürtlerin hiçbir halkla sorunu yok. Anadolu'nun kapısını Türklere Silvanlılar açmıştır. Artık misafir misafirliğini bilsin, kimseye ağalık etmek gibi bir derdimiz yok. Tek derdimiz dilimiz, kimliğimiz, kültürümüz. Ya bu sorun Ankara'da TBMM çatısı altında yapılacak yeni bir anayasa ile çözülecek ya da Kürtlerin direnişi devam edecektir. Türkler ile Kürtler arasında kavga varsa gel Allah’ın hukukunu uygula şeriata gidelim. Erdoğan eğer Allah'a inancı varsa, Allah'ın lütfunu uygulasın. Eğer uygulamıyorsa BM ve Kopenhag kriterleri çerçevesinde halletsin. Allah izin verirse ana muhalefet partisi olacağız. Sadece Kürt meselesini değil birçok meseleyi çözeceğiz’’ dedi.

Meclis’e gitmesi halinde sadece Kürt sorununa değil, başörtü sorununa da çözüm arayacağını anlatan Tan şöyle konuştu: "Sadece Kürt meselesini değil, başörtü meselesini de konuşacağız. Kırk yıldır dindarların arasındayım, yine dindarlarımızın arasında olmaya devam edeceğim. Sadece üniversitede değil, kamusal alanda da başörtülü olacak. Dinin bütün yasakları kaldırılacak. Cem evlerinin açılması için de çalışacağız. Sizin ekmeğinizin çalınmaması için de çalışacağız. Elimizden gelen bütün mücadeleleri yapacağız."

ANF