ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, "HDP ve ÖDP seçim için anlaştı" iddialarını yalanladı. Taş, seçimle ilgili Haziran Hareketi dışında bir kararlarının olmadığını söyledi.

Taraf gazetesi yazarı Ertan Altan'ın 'Sosyalistlerin seçimi' başlıklı yazısında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) arasında ittifak için anlaşma sağlandığı öne sürülmüştü.

Bu konuyla ilgili olarak soL haber portalına bir açıklama yapan ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, gazetede yer alan ‘anlaştılar’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Ertan Altan şöyle yazmıştı:

''ÖDP’ye çok yakın kaynaklardan aldığım bilgilere göre, Alper Taş, seçim ittifakını HDP ile yapacaklarını kamuoyuna duyuracak. Bu kararın Birleşik Haziran Hareketi’ne nasıl yansıyacağı, bu hareketin bileşenlerinin ÖDP’ye destek verip vermeyeceği henüz belirsiz.'' ifadelerinin kullanıldığı iddiaları yalanlayan Taş, "Şu an 13 Şubat'ta yapılacak boykota odaklanmış durumdayız. Boykottan sonra HDP ile ittifakı açıklayacağım doğru değil" dedi.


Konuya ilişkin daha önce de açıklamalar yaptığını belirten Alper Taş ise, "Şu an 13 Şubat'ta yapılacak boykota odaklanmış durumdayız. Boykottan sonra HDP ile ittifakı açıklayacağım doğru değil. Eylemden sonra Birleşik Haziran Hareketi Meclisleri toplanacak ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini yapacak. Parti olarak BHH dışında bir karar aldığımız doğru değil" dedi.