CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ın seçim gezileri bugün Piripaşa Mahallesi’yle devam etti.

Halkın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Alper Taş, çözüm için mega projelere değil mahalleliye dokunacak projelere ihtiyaç olduğunu, seçimi kazanmaları halinde vatandaşlarla beraber tüm sorunları konuşup çözüme hep beraber ulaşacaklarını söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HALKA EZİYET OLDU

Piripaşa Mahallesi’nde kentsel dönüşüm sürecinin halka eziyet eder hale geldiğini ifade eden bir vatandaş, “Her seçim öncesinde AKP’nin Başkanı insanları toplayıp vaatlerde buluyor. Ama sonra arkanızdan sizi mahkemeye veriyor. Biz artık adam kayırmacılığın bitmesini istiyoruz. 16 yıldır burada insanlar kandırıldı. Müstakil tapuları hisseli hale getirdiler. İnşallah bu işin altından kalkabilirsiniz” diye konuştu.

Arabasında sebze satan bir vatandaş ise “İstanbul Üniversitesi’ni bitirdim ama işsizim burada babamın yanında sebze satıyorum. Okuyup da işsiz kalmak ağıma gidiyor” diye konuştu.

‘VATANDAŞIN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR İŞİ YAPMAYACAĞIZ’

“1960’ta gecekondudaydım şimdi de hâlâ gecekondudayım. Her türlü vaatleri sıralayıp hiçbir yardımda bulunmuyorlar” diyen bir vatandaşa Alper Taş’ın cevabı, “İyi bir planlamayla, yerinde bir dönüşümle buraları daha sağlıklı konutlar haline getirmek için çalışacağız. İnsanlar yeni evlerine kavuşmak için yaşadıkları yerlerin dışına sürülmeyecek. Yılladır söz verip sözünü unutanlarla bizi karıştırmayın. Yoksulları, emekçileri kentin merkezinin dışına atmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Hep birlikte yaşamamızın koşullarını yaratmamız lazım” dedi ve vatandaşların izni olmayan hiçbir projeyi uygulamayacaklarını ifade etti.

‘PUSULAYI DEMOKRASİDEN YANA ÇEVİRELİM’

Demokrasi İçin Birlik, Diyalog ve Yurttaş Girişiminden oluşan demokrasi güçleri İstanbul Makina Mühendisleri Odası binasında yaptıkları açıklamada, “Demokrasi güçleri pusulayı demokrasiden yana çevirme çağrısı yapıyor” başlıklı basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamada,” Devletin tüm olanaklarını kullanarak barışa ve kendinden olmayanlara saldıran iktidar bloğunu yerel dayanaklardan yoksun kılmanın zamanı geldi. Ekonomik krizin yükünü emekçi ve ezilenlere ödettirmek isteyenlere dur deme zamanı geldi” denildi.

HALKI YÖNETİME NASIL KATACAĞINIZI AÇIKLAYIN

Merkezin yerel yönetimler üzerinde vesayet kuran yasa ve uygulamalarının ağırlaştığı uyarısında bulunan demokrasi güçleri, “Kent hakkı ve katılımcı demokrasinin olmazsa olmaz hale geldiğini ifade etti. Seçime katılan adaylara ise, “Kentle ilgili projeler anlatılırken projelerle ilgili halk katılımının nasıl sağlanacağını bütün toplumsal kesimlerle nasıl bir müzakere sürecinin yürütüleceğini açıklayın. Katılımcı demokrasiyi gerçekleştirecek bir yerel yönetim planlaması yapın” çağrısı yapıldı.

HALKI YÖNETMEYECEĞİZ, HALK KENDİSİNİ YÖNETECEK

Okunan basın bildirisinin ardından CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş söz aldı. Alper Taş, “Biz bir öykü yaratmak, bir tarih yazmak için aday olduk. Demokrasi anlayışımızla tüm Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Yerel yönetimi Saray’ın ve sermayenin tahakkümünden kurtarmamız gerekiyor. Biz halkı yönetmek için, halkı yönetimde iktidar sahibi yapmak için adayız. Eğer mahalle meclisleri 2 yıl içerisinde eğer bizim ortaya koyduğumuz yerel pratiği beğenmiyorsa biz görevi bırakacağız. Kayyumlar değil, halkın geri çağırma hakkına saygı duyuyoruz. Beyoğlu’nu hep birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.