ODTÜ Vişnelik Toplantılarının ardından birçok ilde meclislerini kuran Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Türkiye Meclisi'ni Ankara'da topladı. KCK'den seçimler için ÖDP'ye yapılan çağrı, toplantıya olan ilgiyi bir kat daha arttırdı.

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş toplantıda yaptığı konuşmada, genel seçimlere ilişkin mesajlar verdi. KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan'ın seçimde HDP'yle ittifak yapma çağrısına değinen Taş, ''Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Seçimlerde de ne yapacaksak, hep birlikte yapacağız" diye konuştu.

Alper Taş, "Haziran'ın ışığında hepimiz yeni bir yola çıktık. Bir daha ‘Tarih bizi faşizme karşı örgütlendiğimiz için değil örgütlenemediğimiz için yargılayacak’ dememek için bir araya geldik. Bugünün baş çelişkisi AKP ve ezilenler arasındadır. 2015 yılı Hazirancılarla Osmanlıcılar arasında geçecektir. 2015 yılı Hazirancıların olacaktır. Bu hareketin büyümemesi için hiçbir neden ve engel yok. Birleşik Haziran Hareketi sen - ben değil biz diyenlerin, Deniz gibi, Mahir gibilerin hareketidir. HAZİRAN hareketi Hrant Dink’lerin kardeşliğinin hareketidir. Nasıl "Diren Lice" dediysek, Kürt kardeşlerimizin elinden tutacağız. Onları AKP’nin eline bırakmayacağız. Duran Kalkan’a verdiğim cevap bazı kardeşlerimizi endişelendirmiş. Ama biz samimi olanların yan yana geldiği bir hareketiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Seçimlerde de ne yapacaksak birlikte yapacağız" dedi.

'BİRLİK SINAVI'

HTKP Merkez Komite Üyesi Erkan Baş, Türkiye tarihinin Haziran öncesi ve sonrası olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi. Yapılan birçok toplantıda kendilerine çeşitli biçimlerde "Birleşebilecek misiniz" gibi soruların yöneltildiğini aktaran Baş, BHH'nin salondaki delegelerinin bu soruya cevap vermekle sorumlu olduklarını ifade etti.

KP Merkez Komite Üyesi Aydemir Güler ise birleşmenin solda çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlandığını dile getirdi. Haziran hareketinin de en önemli sınavının birleşiklik olduğunu kaydeden Güler, "Harekete katılan her bileşen önceki katılanlar kadar söz hakkına sahiptir" dedi.

YÜRÜTME KURULU SEÇİLECEK

Yarın da devam edecek olan BHH Türkiye Meclisi'nde farklı illerden delegeler ülkedeki güncel gelişmeleri ve hareketin yol haritasını tartışacaklar. Geçici yürütme kurulunun ardından yeni yürütme kurulunun seçileceği mecliste, oylamalar bireysel başvurular üzerinden yapılacak. Aday önerileri ve meclis buluşmasına gelmeyen delegelerin adaylığı kabul edilmeyecek.

Kaynak: Evrensel