CHP'den Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na aday olan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, yerel seçim ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

T24’ten Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Taş,"Gezici'yiz, imam hatip lisesinde sosyalist oldum. Halkların eşitliği ve kardeşliğini savunduğumuzu saklamayacağız. Biz din, dil, ırk farkı bilmeyiz. Sanki doğduk bir anadan" diye konuştu.

Seçilmesi durumunda belediye bütçesini halkla birlikte yapacaklarını, önceliklerinin yoksullar olacağını ifade eden Taş, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun tarzını benimseyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim manifestosunu da değerlendiren Taş, "Manifesto yazmışlar, Beyoğlu'nun haline bakın" diye konuştu.

‘TEHDİT EDENLER DE OLDU’

Kendisine ilk teklifin geçen hafta pazartesi günü CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından getirildiğini açıkladı.

Taş, "Canan zaten Haziran Hareketi'nde birlikte çalıştığımız bir arkadaşımızdı. Ancak tam teklifi getirdiği sırada Kemal Bey'le arasında anlaşmazlık olduğu hatta istifa ettiği gündemdeydi. Yani Canan, Kemal Bey'le kavgalı, bize teklif Canan'dan geliyor… Daha sonra Kemal Bey'den de teklif geldi. Biz görüşmeye giderken telefonumuza mesaj yağmaya başladı. Kemal Bey Fox TV'de aday olabileceğimizi açıklamış. Çok yoğun destek geliyordu. Hatta tehdit edenler de oldu ‘gene aday olmazsan kafanı kırarız' diye" ifadelerini kullandı.

Teklifin Beyoğlu olmasının da kabul etmelerinde etkili olduğunu belirten Taş, CHP'nin daha sol bir politikayla halkın karşısında çıkmasının kendileri için de önemli olduğunu söyledi. Taş, "Sayın Kılıçdaroğlu bize ÖDP olarak Beyoğlu'nda çalışma fırsatı sundu" dedi.