CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, 31 Mart yerel seçimi için rakiplerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan olduğunu söyledi. AKP adayı Haydar Ali Yıldız, Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti üyesi olduğu Okçular Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Mart Salı günü Kasımpaşa’da gerçekleştirdiği seçim mitinginde de Yıldız’ı “Oğlumun müdürü” ifadesiyle seçmenlere tanıtmıştı.

Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programına konuk olan Alper Taş, “Benim Beyoğlu'nda rakibim Erdoğan ve Bilal Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan zaten bütün belediye başkanlıklarına aday. Bu sistemin çarpıklığının sonucu. Cumhurbaşkanı'nın ne işi var. Seçim yasaklarından muaf oh ne ala. Taraflı Cumhurbaşkanı, toplumun yarısına zillet diyor, illet diyor. Kendisinden olmayan herkes dış güçlerin maşası. Adaletsiz ve yalana dayalı bir yarış var biz bunlarla mücadele ediyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisiyle ilgili “PKK’nın temsilcisi” ifadesi kullanmasına da cevap veren Taş, “Sen İçişleri Bakanı'sın kardeşim. Dokunulmazlıkları var ona güveniyorlar. Elbette o dokunulmazlıklar bitecek. Ben 2009'dan bu yana bir partinin başkanıyım, ondan önceki siyasi hayatım var. Benim hakkımda açılmış bir tane dava yok, soruşturma yok. Sen ne hakla gidiyorsun halkı korkutmak için böyle cümleler kuruyorsun. A haber hakkında da suç duyurusunda bulundum. Benim Kandil'e gidip Mahsun Korkmaz Akademisi'nde konuşma yaptığımı söylüyorlar. İspatlasınlar devlet ellerinde, MİT ellerinde. İspatlasınlar yarın adaylıktan istifa ederim. Yok böyle birşey. Yalandan kim ölmüş” diye konuştu.

"İMAM HATİPTE OKUMUŞ, BABASI 5 VAKİT NAMAZ KILAN BİRİ Mİ CAMİ YIKACAK?"

Alper Taş'ın Çalar Saat programında yaptığı açıklamaların öne çıkan bölümleri şöyle: 

-Alper Taş geldi mi camileri yıkacak diyorlar. Bizim karşımıza bunlarla geliyorlar. Alper Taş geldi mi camileri yıkacak diyorlar. Bizim karşımıza bunlarla geliyorlar; bayrak, ezan, Kuran, peygamber, Allah. Bu yüce kavramları koyun bir kenara. Gelin Beyoğlu'nu konuşalım. Soldurdunuz Beyoğlu'nu. Ne yaptınız Beyoğlu için? Beyoğlu çökmüş, bitmiş bitirdiniz Beyoğlu'nu. İstanbul'un en güzel vitrinini en cazip yerini öldürdünüz! Bunlar bizimle konuşamıyorlar. Ben gelecem Rize'nin Pazar ilçesinde yetişmiş, imam hatipte okumuş, babası 5 vakit namaz kılan, 5 vakit ezan okumuş biri olarak ben gelecem bunu yapacağım. Ayıptır ya! Bu yüce kavramları koyun bir kenara. Gelin Beyoğlu'nu konuşalım. Soldurdunuz Beyoğlu'nu. Bunlar bizimle konuşamıyorlar. Ben gelecem Rize'nin Pazar ilçesinde yetişmiş, imam hatipte okumuş, babası 5 vakit namaz kılan, 5 vakit ezan okumuş biri olarak ben gelecem bunu yapacağım. Ayıptır ya!

Sokakları geziyoruz Beyoğlu'nun derdi işsizlik, yoksulluk ve tapu. Bunlar vatandaştan kopmuş. Bunlar başka yerde yaşıyor. Çarşı, pazarda olanlar dertleri değil. Halktan çok kopuklar. Bunları kapatmak için sahte gündemler öne sürüyorlar

'EZANI ISLIKLADILAR' TARTIŞMASI: İKİNCİ KABATAŞ YALANINI ORTAYA ATIYORLAR

-8 Mart kadınlar her yerde bunu kutluyor. Kadınların ezanı protesto etmek gibi derdi yoktu, polisi protesto ediyorlardı. Zaten başlamış olan protesto sürüyordu. Videoyu izlediğinde görüyorsun. Bir yerden çekilmiş bir görüntü ile ikinci Kabataş yalanını ortaya atıyorlar. Bu da bir yalan. Çok tehlikeli bir şey yapıyorlar. Toplumu birbirine kırdırmaya dönük bir politikadır. Ne mutlu ki halkımız bütün bu öfkeye nefrete aldanmıyor. Başka bir halk olsaydı insanlar birbirini kırmıştı. İyi ki yukardaki öfke aşağıda karşılığını bulmuyor.

-Beyoğlu'nda yasakları kaldırsınlar. Beyoğlu İstanbul'un vitrinidir. Beyoğlu polis barikatları ile örülü durumda. Beyoğlu'nu gör Türkiye'nin nasıl olduğunu anla.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN ZATEN BÜTÜN BELEDİYE BAŞKANLIKLARINA ADAY; OH NE ALA"

-Benim Beyoğlu'nda rakibim Erdoğan ve Bilal Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan zaten bütün belediye başkanlıklarına aday. Bu sistemin çarpıklığının sonucu. Cumhurbaşkanı'nın ne işi var. Seçim yasaklarından muaf oh ne ala. Taraflı Cumhurbaşkanı, toplumun yarısına zillet diyor, illet diyor. Kendisinden olmayan herkes dış güçlerin maşası. Adaletsiz ve yalana dayalı bir yarış var biz bunlarla mücadele ediyoruz.

-Biz Beyoğlu'nu nasıl var edeceğiz? Canlandıracağız, neşe, sevinç, sanat, turizm merkezi yapmak. Kenarındaki çepherindeki insanlarımıza istihdam sağlamak. Kentsel dönüşüm ve tapu meselesi... Binalar eski bir adım atılmamış.

-Dışarıdan bakınca Beyoğlu birilerine göre kaymak tabaka. Beyoğlu'nda yoksulluk var, eğitimsizlik ciddi bir sorun. Bir iş bulma ağı kuracağız, yoksullakla mücadele konusunda ise Beyoğlu'nu bir kooperatif kenti yapacağız. Tüm mahallelerinde halkımız ucuz ve kaliteli gıdaya ulaşacak.