Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), 'Bir Yol Açalım' şiarıyla düzenlediği 9. Olağan Konferans ve Kongresini yapılıyor.

Kongrede muhalif siyaset özneleriyle birlikte mücadele etme çağrısı ve kararlılığı vurgulanırken, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, AKP-MHP ittifakı için 'Faşizm ittifakı' ifadelerini kullandı.

 “Afrin’i Afrinliler’e teslim ediyoruz” diyen iktidar yetkililerine tepki gösteren Taş, “Ne dediğinizin farkında mısınız? Afrin’de yaşayan halk, oranın kendisi değil mi? Kimi oraya yerleştireceksiniz?” diye sordu.

 “Kürtlerin statü talebine sırt çevrilemez” diyen Taş, Kürtlerin taleplerinin meşru olduğunu söyledi.

'AKP'NİN SALTANATI, BAHÇELİ'NİN KOLTUĞU TEHLİKEDE'

Kapitalist emperyalist sistemin içinde ahlaki, insani, vicdani, ekonomik, ekolojik kriz yaşandığını ifade eden ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, “Emperyalizmin çelişkisini insanlık, emek, özgürlük lehine çözmeliyiz. Bizim görevimiz budur. Bugün insanlığa sosyalizmden başka sunulacak iyi bir çıkar yoktur” dedi.

Eskiden emek ve sermaye çelişkisi olduğunu şimdi ise siyasal islam çelişkisinin de va rolduğunu söyleyen Taş, “İktidar huzur islamda dedi, islamda huzur bırakmadı. Elimizi yüzümüzü kana buladı. Piyasa sömürüsü derinleşti, doğa talan edildi” dedi.

Bugün güncel olan aktif görevin siyasal gerici politikayı ve AKP İktidarını yenmek olduğunu söyleyen Taş, Gezi'de, 7 Haziran seçimlerinde, Adalet Yürüyüşü'nde, referandumda AKP'nin yenildiğini dile getirdi.

"Seni başkan yaptırmayacağız diyen Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak içerde. Onları saygıyla selamlıyorum. Türkler ve Kürtler Ortadoğu'nun kadim halklarıdır, yana yana gelip emperyalizmi yenmelidir” diyen Taş, AKP ve MHP'nin seçim ittifakını 'Faşizm ittifakı' olarak niteledi.

Kürtlere statü verilmesinden korkulmaması gerektiğini dile getiren Taş, “Vatan tehlikede diye savaş açıyorlar. Vatan tehlikede değildir. AKP'nin saltanı, Bahçeli'nin koltuğu tehlikededir” değerlendirmesinde bulundu.

Kongrede seçime gidecek Başkanlar Kurulu listesinde, Pelin Bektaş, Çiçek Çatalkaya, Önder İşleyen, İlknur Başer, Alper Taş isimleri yer alıyor.

Kaynak: Evrensel