CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Muğla mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnternette yayınlanan son ses kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri, "Geçen gün yeni ses kayıtları internete düştü. Yandaş bir gazetenin patronuna telefon ediyor. Eskiden alo Fatih vardı, şimdi alo Mustafa çıkmış. Telefon ediyor... Mustafa da esas duruşta. Diyor ki, senin gazetende diyor senin başörtülü yazar var, nasıl onu yazar diyor. Kem küm falan, işine son vereceksin diyor. İşinden attırıyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın türban üzerinden siyaset yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapan bir diktatör, bir başörtülü kadının gazetede yazı yazmasına tahammül edemiyor ve ekmeğinden ediyor. Bir tek şey istiyorum sizden elinizi vicdanınıza koyun sandığa öyle gidin" şeklinde konuştu.

 “ERDOĞAN RAHAT YALAN SÖYLER”

Türkiye'de görüşü ve kimliği ne olursa olsun herkesin evine helal lokma götürmesini istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Bu zat, biliyorsunuz diktatörlerin birden fazla özelliği vardır. Birinci özellikleri çok rahat yalan söylerler. 'Camide içki içildi' diyordu. İmam diyor ki 'vallahi içilmedi, ben din adamıyım, nasıl yalan söyleyeyim' ama diktatör diyor ki 'hayır camide içki içildi. İçilmedi mi seni sürdüm'. 'Başörtülü bir kadına 50-100 kişi saldırdı'. Şimdi ortaya çıktı, o da yalan. Düne kadar başörtüsü üzerinden siyaset yapıyordu. Onu elinden aldık. Şimdi çağdaş bir kentte, uygar bir kentte söylüyorum. Bütün Muğla, bütün Türkiye duysun. İster başı açık, ister başı kapalı olsun, bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Hiçbir zaman başörtüsü üzerinden siyaset yapmadım."

Yolsuzluk ve rüşvet skandallarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz hiç bakanların çocuklarının yatak odalarında milyonlarca dolar olabileceğini düşünür müydünüz" diye sordu. "Ben buradan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşlara seslenmek istiyorum. Ben hükümeti eleştiriyorum diye bu eleştirileri almayın. Elbette ki sandığa gidip oy kullandınız. Çünkü onlar size bize oy verin yolsuzluğu, yasakları engelleyeceğiz dediler. Ama 17 Aralık, Mevlana’nın düğün gecesinde bir olayla karşılaştık" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Devletini soyan bir hükümetle karşılaştık" diyerek bu gerçeği kimsenin unutmaması gerektiğini dile getirdi.

"CHP İKTİDARINDA YATAĞAN ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK"

Mitinge katılan Yatağan'daki maden işçilerinin slogan atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Yatağan işçileri aramızda, biliyorum. Onlara saygım var ama onları yöneten tepedekilere o kadar saygım yok. Size saygım var. İşçi kardeşlerimizin çok güzel bir sloganı var: 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' diye. Bir yer özelleştirilirken sustular, sıra kendilerine gelince bağırdılar. Şimdi ben söylüyorum. CHP iktidarında Yatağan özelleştirilmeyecek. Bu benim sözüm" diye konuştu.

"ERDOĞAN'A DOLARIN YEŞİLİNİ GÖSTERİN"


Kılıçdaroğlu, Muğla'nın bir turizm kenti olarak Türkiye ve dünyanın göz bebeği olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan’ın da kısa bir süre önce Muğla’ya geldiğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"Geçenlerde bu zat Muğla'ya gelmiş. Efendim, Muğla'nın altyapısı yokmuş, kanalizasyonu yokmuş. Sen daha Muğla'yı tanımıyorsun. Muğla'yı tanımıyorsan Türkiye'yi tanımıyorsun sen. Altyapısı da var, kanalizasyonu da var, temeli atıldı, açılışını da ben yaptım ama dünyadan haberi yok. Tabii kabahat Osman Gürün de. Biraz doların yeşilini gösterseydi her şeyi öğrenirdi. Biliyorsunuz, parayla öğreniyor bu. Muğla, Türkiye'nin en güzel kentlerinden birisi. Olağanüstü güzelliği olan bir yer. Ben her zaman fırsat bulduğumda tatil yapmak için Muğla'yı tercih ederim. Bütün dünyanın tercih ettiği gibi. Doğası güzel, denizleri güzel, ovaları güzel ve en önemlisi insanları güzel."