İsrail'in Filistin'deki sivil halka yönelik olarak başlatmış olduğu kapsamlı saldırısı sonucu yüzden fazla kişinin katledilmesi tüm Avrupa'da protesto edildi.

Öte yandan IŞİD tarafından Kobane halkına karşı başlatılan saldırı da Hamburg, Viyana, Nürnberg ve Hannover kentlerinde yapılan mitinglerde lanetlendi.

FİLİSTİN'DEKİ KATLİAM ALMANYA'DA PROTESTO EDİLDİ

Almanya Filistin Toplumu'nun düzenlediği mitinglerde Hamburg, Stuttgart ve Mainz'de biraraya gelen yüzlerce gösterici İsrail'in Filistin'deki katliamını lanetledi. Uluslararası ikili anlaşmalar hiçe sayılarak Filistin'de katliam yapıldığı açıklanan konuşmalarda, çoğu çocuk ve kadın 100 kişinin öldürüldüğü ve 700 kişinin yaralı olduğu belirtildi.

Filistin Almanya Toplumu adına yapılan bir açıklama ise, Birleşmiş Milletler ve Almanya hükümeti göreve çağrılarak, İsrail'in baskıcı ve katliamcı politikasına karşı tavır alınması istendi.

Basının ilgi göstermediği gösteri esnasında yapılan konuşmalarda ise Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere dünya ülkelerinin sessizliği iki yüzlülük olarak değerlendirildi ve 'İsrail çocukları katlediyor, dünya bunu seyrediyor' slogan ve dövizleriyle protesto edildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Libermann ve Ekonomi Bakanı Naftali Bennet'in basına da yansıyan bir demecindeki Filistinlileri "kitlesel cezalandırma" çağrısı, insanlık suçu bir açıklama olarak protesto edildi.

HAMBURG'DA MİTİNG : 'ROJAVA IŞİD'E MEZAR OLACAK'

Hamburg Kürt Toplum Merkezi'nin organize ettiği ve birçok demokratik kurumun destek verdiği mitinge ilgi yoğun oldu.



Merkezi tren istasyonunun önünde gerçekleştirilen etkinlikte Rojava'da hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşmalar yapıldı.

Mitingte bir konuşma yapan Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir, Rojava’da inşa edilen sistemin tüm Ortadoğu için örnek bir toplum modeli teşkil ettiğini belirtti.

Avrupa Birliği’nin IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliamlar karşısındaki suskunluğunu da kınayan Özdemir, Türkiye devletinin bu çetelere verdiği destekten dolayı Avrupa ülkelerinin baskı oluşturmak gerektiğini vurguladı.

Mitingde Almanya Kürt Demokratik Toplum Merkezi (NAV-DEM)’in bildirisi de okundu. Bir grup gencin 'Rojava IŞİD’e mezar olacak' sloganı kitle tarafından tekrarlanarak alkışlarla desteklendi.

Kaynak: Adil Yiğit / Avrupa Postası