Federal Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin önümüzdeki ‘10-20’ yıl içerisinde AB'ye üyeliğinin söz konusu olmadığını isöyledi.


Alman kamu kanalı ARD'de yayınlanan geleneksel yaz röportajında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, son günlerde dillendirilen Türkiye ile üyelik görüşmelerinin durdurulması fikrine karşı çıktı.


"Türkiye ile her türlü diyalog kanalını açık tutmalıyız" diyen Gabriel, Türkiye'nin AB'ye üyeliği için, "İnanıyorum ki, Türkiye'nin yakın bir gelecekte ‘10-20 yıldan bahsediyorum-‘AB'ye üye olma şansı bulunmuyor" diye konuştu.


Türkiye'nin tüm koşulları yerine getirse de şu anda üye olamayacağını kaydeden Gabriel, bunun nedenini ‘şu anda AB'nin küçük bir ülkeyi dahi üye kabul edebilecek durumda olmaması’ olarak ifade etti.

İDAM CEZASI GERİ GELİRSE ÜYELİK MÜZAKERELERİ ANLAMSIZ HALE GELİR’

"Birisinin AB'ye hemen üye olabileceği hayali tamamen safsata, böyle bir şey olmayacaktır” diyen Gabriel, Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesi durumunda, AB'ye üyelik müzakerelerinin ayrı bir durum alacağını belirtti.

İdamın kabulünün Avrupa Birliği Temel Haklar Bildirgesi'nin ana unsuruna aykırı olacağının altını çizen Gabriel, "O zaman üyelik müzakerelerinin anlamı kalmaz"dedi.