HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Almanya ile Türkiye arasında bakanların toplantılarının iptal edilmesiyle başlayan krize ilişkin olarak "Ne diyorlar Almanya için; faşizm. Süphanallah! Eğer bu ülkede yaşanan adaletsizlikler listelense Adalet Bakanı'nın boyunu aşar" diye konuştu.

Baydemir AKP hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim çalışmalarında kullandığı "Beraber ıslandık yağan yağmurda" şarkısını hatırlatarak, "Devlet Bey'e başkan oldunuz. Beraber yürüyorsunuz. Yağmur yağan yollarda değil, kan döktüğünüz yollarda beraber yürüyorsunuz. Ve beraber ıslandınız. Yağmurda değil, ama dökmüş olduğunuz kanda beraber ıslandınız" dedi.

Baydemir'in grup toplantısındaki konuşmasından satır başları şöyle: 

"Bu kürsü asla susmayacak. Her hafta burada HDP’nin yeni bir siması hitap ediyor. Şüpheniz olmasın, simalar değişse de direngenlik ruhu asla yok olmayacak.

"Ne diyorlar Almanya için; faşizm. Süphanallah! Eğer bu ülkede yaşanan adaletsizlikler listelense Adalet Bakanı'nın boyunu aşar.

"Hiç şüpheniz olmasın kayyımın kendisi kadın temsiliyetine bir saldırıdır. Kürtçeyi yasaklıyor. Tabelaları indiriyor. Kadını kendine kul köle bağımlı hale getirmeye çalışıyor. Kim ki kadını yok saydıysa onlar eninde sonunda yok oldular. Kadına şiddet siyaset hareket olamaz anacak ve ancak hödük olurlar.

"Sözün özü adalet özgürlük herkese lazım olacak. AYM kendi kararına sahip çıkmıyor. Balbay ve Haberal kararlarına sahip çıkmıyor. En az 6 hakim halen AYM’nin içinde bulunuyor. Bu sistem bir şekilde kendisini topluma dayatmanın arayışı içinde. Adalet bir gün onlara da lazım olacak. Bizler onların düştüğü bu çukurun yanın bile yaklaşmayacağız.

"Bu hastalıklı paketi de yenip sandığa gideceğiz.

"Neno bu yetimleri bir türlü büyümedi. 15 yıldır iktidarsınız. Dokunulmazlıklar kaldırılıyor. Eş genel başkanlarımız tutuklanıyor. Yine mağdursunuz.

"Beraber ıslandınız. Yağmurda değil ama dökmüş olduğunuz kanda beraber ıslandınız

"Mitingleri yasaklıyorusunuz, mağdursunuz, dokunulmazlıklar kaldırılıyor mağdursunuz. Kusura bakmayın, bu yüz artık paspas olmuş.

"Paketin savunulacak yanını bulamıyor 18 yaşı öne çıkarıyorlar. Hele bak ne büyük devrim! 1 Kasım'da kaç genci Meclis'e taşıdınız?

"Bu parlamentonun en genç grubu HDP'dir. Bu gençlerin büyük çoğunluğu da cezaevindedir. Bu ülkenin en genç liderleri cezaevindedir!

"Referandumda hırsızlık riski var. Çünkü bunlar sabıkalıdır. Trafolara giren 2 ayaklı kedilere bakın. Önlem almak hepimizin borcu.

"10 Mart’a kadar sandık kurulu üyeliği için başvurmanız ve sandıklara sahip çıkmanız çağrısında bulunuyoruz.

"Sen kampanyanı vatandaşın parasıyla, kamu açılışlarında yapıyorsun, Yüksekdağ bir açılış konuşmasından dolayı yargılanıyor!"

"Ne diyor? Hayır demek darbeye, çukura destek vermekmiş. Bi Xwedê, tepeden tırnağa faşizm çukurundasınız.