Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen Türkiye'nin PKK'ye yönelik operasyonunu eleştirdi. Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye konuşan Alman Bakan, PKK'yi 'Kürt organizasyonu' olarak nitelendirirken, Türkiye'nin barış yolunu bırakmaması gerektiğini ifade etti.

CNN Türk'ten Erhan Merttürk'ün haberine göre; Türkiye'nin IŞİD'e karşı operasyon yapmasını tartışma götürmeyen bir hak olarak değerlendiren von der Leyen, Ankara'nın PKK'ye yönelik operasyonunu ise haksız ve tartışmalı olarak yorumladı.

YEŞİLLER: TÜRKİYE, IŞİD SAVAŞINDA BAŞARI YAKALAYANLARLA KARŞI KARŞIYA

Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir ise "Türkiye'nin sonunda IŞİD'in bir tehdit olduğunu anlamış olması önemli" dedi. Özdemir "Ancak Türkiye aynı zamanda Kürtlerle karşı karşıya gelirse, bu IŞİD savaşında başarıyı yakalayanlarla karşı karşıya gelmesi demek olur" ifadesini kullandı.

Daha önce de Sosyal Demokrat Parti SPD ve Yeşiller Partisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı IŞİD operasyonunun göstermelik olduğu, perde arkasında PKK hedeflerine operasyon olduğunu söylemişti.

"PKK'NİN VURULMASI ASIL ÖNCELİĞİN IŞİD OLMADIĞINI GÖSTERİYOR"

SPD Dış Politika sözcüsü Niels Annen "Erdoğan'ın paralel olarak PKK hedeflerini vurmasının asıl önceliklerinin hala IŞİD ile mücadele olmadığını gösterdiğini" kaydetti. Annen "Erdoğan bu adımıyla politik çözümü yok ederek savaşın genişlemesi tehlikesini arttırmıştır" ifadesini kullandı.