Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya yönelik yaptığı Nazi benzetmesine Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD) tepki gösterdi. Alman Kamu Kanalı ARD’de yayınlanan 'Anne Will' in programına katılan Maas, Nazi benzetmesini "Rezalet, anlaşılması güç, kabul edilemez" diye nitelendirirken şiddetle reddettiğini söyledi.

Erdoğan’ın kendilerini provoke etmeye çalıştığını söyleyen Maas, "Kışkırtmak için uğraşıyor. Provokasyona gelmemek için dikkat etmeliyiz"diye konuştu.

Öte yandan Türkiye’yi tamamen Avrupa’dan uzaklaştıracak bir politikadan uzak durulması gerektiğine işaret eden Maas, bunun Türkiye’yi Rusya'ya yakınlaştıracağını savundu. Maas, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise ancak diyalog yoluyla bir şeyler elde edilebileceğini yazdı.

​İstanbul'da dün Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde Tokatlılar Gecesi'nde konuşan ve Almanya ile Hollanda'da referandum etkinliklerine izin verilmemesini sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "Nazizmin Almanya'da bittiğini zannediyordum, meğer hala devem ediyormuş. Ben istesem Almanya'ya gelirim ve kapıdan sokmadığınızda veya konuşturtmadığınızda dünyayı ayağa kaldırırım" demişti.