Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Iğdır ve Kars’ın MHP’ye bırakılmasını istediği iddia edildi.

İki il, Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye bırakıldı.

AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı kapsamında ortak aday çıkarıldı. Kars’ta Çetin Nazik, Iğdır’da da İsa Yaşar Tezel, MHP’den aday oldu. AKP, Cumhur İttifakı kapsamında iki ilde MHP’nin adayı destekleyecek.

Gazete Duvar’da ye alan haberde, ismi açıklanmayan bir siyasetçi, Iğdır ve Kars’ın Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye bırakılmasının görünenden daha büyük boyut içerdiğini söyledi. Yine aynı siyasetçi, “Iğdır ve Kars’ı MHP’ye bırakın” talebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den gelen bir talep olduğunu iddia etti.

Öte yandan, Kars ile ilgili yapılan anketlerde Halkların Demokratik Partisi seçimi önde götürüyor.

HDP’nin Kars Belediye Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen, Aliyev’in “Kars ve Iğdır’ı MHP’ye bırakın” iddiasına Twitter’dan yanıt verdi.

Bilgen, “Hani tek millet iki dövlet idik :) Niye öz işimize garışıbsuz :) Biz yine de cümle komşularımızla iyi geçim eyleyeceğük. Gardaşım bizim marşın ilk kelimesi "Gorğma. .."  Ey Türk ister titre ister dinle ama ne olur kendine gel :)” dedi.