Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Habertürk Televizyonunda yayınlanan programlarda gündeme dair soruları yanıtladı.

Babacan program öncesi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, isim vermeden aynı saatte Erdoğan'ın katılacağı yayına işaret etti, "Akşam 21’de Habertürk’teyim. Aynı saatlerde soruları ve cevapları çoktan hazır olan bir yayın daha var, malum. Ezberlerden, klişelerden, hamasetten, yüksek sesten, propaganda aygıtından yorulmuş herkesi Habertürk başına beklerim" dedi.

Babacan programdan yaklaşık 5 dakika önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek bir başka mesaj paylaştı.

Babacan bu mesajında da ekonomi uyarısı yaptı: "Lütfen bu akşam yayında ekonomi hakkında konuşmayın. Siz konuştukça dolar yükseliyor. Ekonomiyle ilgili söylenmesi gerekenleri biz bu akşam zaten Habertürk'te söyleyeceğiz. @RTErdogan."

Erdoğan'ın faiz kararının açıklanacağı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından bir gün önce canlı yayına katılması bazı ekonomistler tarafından "zamanlama manidar" yorumlarına neden olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haziran ayı başında TRT özel yayınında "Merkez Bankası başkanıyla görüştüm. Bizim faizleri düşürmemiz şart. Onun içinde Ağustos-Temmuz aylarını bulacağız ki faiz düşmeye başlasın" demişti.