DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV'de katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül'ün ortak adaylığıyla ilgili açıklama yapan Babacan, "2018'de ortak aday çıkmadı Türkiye 5 yıl kaybetti. Abdullah Gül'e teklif yapıldığında ben de masadaydım. Aday olsa kazanıyordu" dedi.

Babacan, Gül'ün adaylığının neden gerçekleşmediği sorusuna "Olmadı çünkü ortak aday formülü son günlere kadar gider iken, ki o zaman şöyle oldu, diğer siyasi parti genel başkanları geldiler, bunu teklif ettiler, ortak adaylık konusunu. Teklif edenleri topladığınızda, eğer ortak adaylık olsaydı, rahatlıkla seçimi kazanacak bir tablo vardı ortada" yanıtını verdi.

Alaattin Çakıcı'yı kast ederek "Daha yakın bir zamanda bir suç örgütünün hapiste olan bir lideri iktidarın küçük ortağının açık desteğiyle, açık bir şekilde mecliste özel bir yasal düzenlemeyle serbest bırakıldı" ifadesini kullanan Babacan Türkiye’de siyasal şiddetin yeniden sokaklara döndüğünü söyledi.

Babacan’ın açıklamaları şu şekilde:

"Gazeteciler ismen hedef gösteriliyor ve sokakta şiddet görüyorlar. Siyaset yapanlar ismen hedef gösteriliyor ve şiddet görüyor. Buradaki üzücü durum; bu ülkedeki bütün yetki tek elde toplandı. Bu yetkiyi tek elde toplayan kişinin Sayın Cumhurbaşkanının da nihai bir sorumluluğu var. Gazeteciler, siyasetçiler sokak ortasında şiddet gördü. Bu konularda Sayın Cumhurbaşkanının bugüne en ufak bir ifadesini duymadım. Üzücü olan taraf bu. Halbuki böyle durumlarda devlet, devlet olduğunu gösterir."

"Küçük ortak hedef gösteriyor, sokak çeteleri de gereğini yapıyor. Böyle bir ülke olabilir mi?" diyen Babacan "Ondan sonra bu gençler niye Türkiye'de kalmak istemiyor. Ne yapsınlar? Böyle bir ülkede yaşamak istemiyor gençlerimiz. Halbuki devlet gücünü bu noktalarda gösterecek" diye konuştu.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten talep edilen Sedat Peker'in son dönemde YouTube üzerinde yayımladığı videolarda dile getirdiği iddialara da değinen Babacan "3 tane video yayımlanmış, ben ilkinin 2-3 dakikası seyredip dayanamadım, kapattım. Şu sebeple ülkem adına üzülüyorum… Şu anda yapılması ihtiyaç duyulan nedir? Bu iddialar var mı? Savcılığın derhal resen hareket etmesi lazım. Burada bir sürü iddia var. Düzgüsel işleyen bir devlet yapısında bu tarz şeyleri değerlendirmek siyasal partilerin işi olmamalı. Savcılıkların derhal harekete geçip bu iddiaların doğru olup olmadığını araştırması lazım" dedi.