Aday belirleme sürecinde CHP'den beklentileri karşılanmayan Alevi Bektaşi Federasyonu yönetimi partiyi sert dille eleştiren bir bildiri yayınladı. Bildiride, "Her seçim döneminde Aleviler boş vaatler ve süslü laflar ile kandırılmışlardır." ifadeleri kullanıldı

Alevi Bektaşi Federasyonu, CHP yönetimi tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirterek partiyi kendilerini kandırmakla suçlayan tepki dolu bir açıklama yayınladı. Derneğin resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada, CHP yönetimi tarafından kendilerine söz verildiği halde yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği adaylıklarında verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığı belirtildi. Açıklamada, "Her seçim döneminde Aleviler boş vaatler ve süslü laflar ile kandırılmışlardır." ifadeleri kullanıldı.

Yerel seçimlerde aday belirleme sürecinde partiden bir beklenti içinde oldukları ancak yapılan seçimlerden sonra beklentilerinin gerçekleşmediği görülen Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticileri, Alevilerin dışlandığını belirtti.

Açıklamada, "CHP'de genel başkanlık düzeyinde yapılan ikili görüşmelerde dahil olmak üzere verilen sözlerin tutulmaması hatta ve hatta yaptıkları çalışmalarla tabanda karşılık bulmalarına rağmen Alevi kimliklerinden dolayı bazı isimlerin listelerden silinmiş olması; bunun yanında bazı bölgelerde ve illerde Alevilerin asla tasvip etmeyip kesinlikle yanlarında durmayacakları bazı isimlerin atanmış olması, yapılan kamuoyu yoklaması, temayül, önseçim ve eğilim yoklamalarında ön sıralarda yer almalarına rağmen bu isimlerin listelerden silinmiş olmaları ya da belediye başkanı adayı yapılmamaları; toplumumuz tarafından haklı olarak sorgulanmaktadır." denildi.

'HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ'

Özellikli İzmir'de CHP tarafından aday gösterilen isimlere sert tepkilerin verildiği açıklamada, "Herkes şunu iyi bilmelidir ki, geçmişte olduğu gibi bu toplum bugün ve bundan sonra da siyasi partilerin kapalı kapılar ardında beyan ettikleri gibi bir koyun sürüsü olmamıştır ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Hiçbir partinin de asla arka bahçesi değildir. Bu kadar demokrasi fakiri bir anlayış ile Alevilerin ne aklı ne vicdanı ne de yaşam biçimleri bağdaşmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Parti tarafından yapılanların, "Aleviler tarafından gerektiği şekilde karşılık bulacağı" kaydedilen açıklamada şunları ifade edildi:

Siyaset mühendislerinin ajandalarında inşa edilmiş Alevilerin ne kadar çok, gerçek anlamda bu değerleri taşıyanların ise; ne kadar az olduğunun farkındayız. Umar ve dileriz ki yapılmış olan bu hata ve yanlışlar sonucunda Alevilerin bazı bölgelerde 30 Martta seçim kaybettirerek vereceği cevaplar doğru okunur ve doğru dersler çıkarılır. Temiz toplum temiz siyaset şiarıyla yola çıkmış olanların kirli siyaset anlayışıyla tabanda süreci götürüyor olmaları 30 Martta bizim ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkaracaktır. 400’ü aşkın kurumu ve yüz binlerce üyesiyle, Türkiye’de AKP diktatörlüğüne karşı baş eğmeden mücadele eden bu toplum, sürekli korkutma politikasıyla sindirilemez ve CHP tarafından da boş vaatlerle avutulamaz. (Dünya Bülteni)