Antalya'da ortak basın açıklaması yapan Alevi dernekleri, silahların bırakılmasını isteyerek barış çağrısında bulundu.

Konuksever Mahallesi Cemevi'nde Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hubya Sultan Alevi Kültür Derneği, Demokratik Alevi Derneği ve Garip Dede Dergahı ortak basın açıklaması yaptı.

gercekgundem.com sitesindeki habere göre, HDP Antalya Örgütü, Halkevleri, KESK, Çağdaş Hukukçular Derneği, Antalya Tahtacılar Derneği ve Karatepe Cemevi Yönetim Kurulu üyelerinin de destek verdiği açıklamayı okuyan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Kültür ve Cemevi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynel Can, herkesin barış çağrısına kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin komşu illerinde meydana gelen hesaplaşmaların ülkemizi de etkilediğine dikkati çeken Zeynel Can, bu durumun en çok demokratik güçler, demokratik partiler, demokratik Alevi hareketi, demokratik zeminde siyaset yapan kurumları sıkışma noktasına getirdiğini söyledi.

‘GERİLLA, SİVİL, ASKER, POLİS ÖLÜMLERİ SON BULMALI’

Burada temel taleplerinin insanların ölmemesi olduğunu aktaran Zeynel Can, şöyle dedi:

"Gerilla, sivil, asker, polis ölümleri son bulmalı. Bu da ancak ellerin tetikten çekilmesiyle mümkün. Devletin kibirli bir şekilde, bu işi silahla çözme tavrı sonuç getirmeyecektir. Bunu net olarak söylüyoruz. Çünkü, bu metod 30 yıl denendi. Devletin karşısında silahlı mücadele verenler de bunun bu şekilde sonuç vermeyeceğini bilmeli. Sadece ülkenin çocuklarının kanı dökülecek. Mutlaka ön koşulsuz ateşkes ilan edilmelidir. Silahların susmasından sonra barış sürecine gidileceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki süreç çok kritik. Mutlaka, sağlıklı ve demokratik bir seçimin yapılması lazım."