Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  'kontrollü darbe' açıklamalarını isim vermeden eleştiren Albayrak, "Son yüzyılın belki en kanlı, en büyük ihaneti temsil eden 15 Temmuz’a 'kontrollü darbe' demek benim nazarımda ya bu darbenin içerisindesiniz demektir ya da destekliyorsunuz demektir." dedi.

Albayrak, konuşmasına şöyle devam etti:

"15 Temmuz’daki son yüzyılın belki en kanlı , Osmanlı tarihini de işin içine kattığımızda, yakın tarihimizde uzak tarihimizdeki en büyük ihaneti temsil eden 15 Temmuz’a 'kontrollü darbe' demek benim nazarımda ya bu darbenin içerisindesiniz demektir ya da destekliyorsunuz demektir. O gece çünkü tarih farklı cereyan etseydi 'ne iyi insandılar, işte öldük, cenaze namazı kıldık, gözyaşı döktük’ veya başka şekilde yazılır ihanet içerisinde farklı noktalara taşınabilir bir fotoğraf karşımızda olacaktı. O gece 80 milyon Türk milleti, belki de bu coğrafyanın ve dünyanın 21. yüzyılın kaderinde çok büyük bir dönüşümün başlangıcı olacak bir süreçle dimdik ayakta durarak tarihin akışını değiştirdi. Bu millet şunu söyledi. 'Biz öyle kolay kolay, ucuza, bu milleti, bu ülkeyi, bu lideri, teslim etmeyiz kimseye."

"PKK’sından FETÖ’süne, Ortadoğu'yla ilgili planlara kadar, İslam coğrafyasıyla ilgili yeni dizayn edilmeye çalışılan haritalara kadar, şu veya bu şekilde son 15 yılda 40 yıldır hazırlanan bütün bu oyunlar, 15 Temmuz’da deşifre olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak başta 80 milyon ve ötesinde tüm bu coğrafyanın en büyük kazanımı, bu oyunu ve arkasındaki iradeyi ve yapıyı deşifre edip görmesi olmuştur.”