Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomideki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Albayrak, 'Bütçe disiplininde taviz yok. Ekonomideki dengeleme süreci başladı. Enflasyonla mücadele için güçlü bir program açıklanacak' dedi.

Berat Albayrak, milletvekillerine yaptığı sunumda ekonomide dengelenme sürecinin başladığını söyledi.  

AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda milletvekillerine basına kapalı bir sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin kamu borcunun milli gelire oranı 28 olduğunu, bu oranın gelişmekte olan ülkelerde yüzde 49, OECD ülkelerinin ortalamasının ise yüzde 111 olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kamu borçluluk oranında gayet işi seviyede olduğunu savunan Bakan Albayrak, hane halkı borcunun Türkiye’de milli gelire oranının yüzde 16, gelişmekte olan ülkeler ortalamasının yüzde 36, dünya ortalamasının ise yüzde 60 olduğunu söyledi.

ENFLASYON TAHMİNİ TUTMAMIŞTI

"Enflasyonla mücadele için güçlü bir program açıklanacak" diyen Albayrak'ın enflasyon hesabı tutmamıştı. Yeni Ekonomi Programı'nda yıllık enflasyon yıl sonunda yüzde 20.8 olarak öngörülüyordu. Fakat eylül ayında açıklanan rakamlara göre yıllık enflasyon bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24.52 oldu. Aylık enflasyon yüzde 6.30 olarak gerçekleşti.