İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhur İttifakı’nın muhalefetin bazı belediye meclis üyesi adaylarıyla ilgili fişlemeler üzerinden ‘PKK’lıları aday gösteriyorlar’ propagandasına tepki gösterdi.

Akşener, “"Bu 29 arkadaşımızın ortak noktası ne? Hepsinin Kürt olması. Demek ki, AKP’nin yanında durmazsan, İYİ Parti’den aday olursan vatan hainisin. Ayıptır, günahtır. Kardeşi kardeşin karşısına dikecek bu dili reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sakarya’da seçim çalışması yapan Akşener, “Bu bir yerel seçimdir bu seçimi savaşa çevirdiler. Hepinizden bir şey rica ediyorum. Hepimiz aday çıkardığımız adaylarımıza oy almak için aranıza geliyoruz. Bakın tepedekilerin o düşman diline aldanıp, komşularınızla, dostlarınızla, akrabalarınızla kalp kırmayınız, düşman olmayınız” mesajı verdi.

“Sizi birbirinize düşürenler, 5 görüşmede kanka oluyorlar” diyen Akşener, şöyle devam etti: “Bana PKK diyorlar. Ben öyle bir şerefsizlik yapmışsam gel tutukla. Tutuklamazsan namertsin. Ama Türk devleti dedikodu ile yürütülmez” dedi.

‘SAYEMİZDE IĞDIR ALINACAK’

29 belediye meclis üyesi adayları hakkında vatandaşlık numaraları ile birlikte PKK’li oldukları gerekçesi ile haberler yapıldığını hatırlatan Akşener, şöyle devam etti:

“Ama Ahlat’taki kardeşimiz, şehit olmuş bir vatan evladının şehit ağabeyi. Iğdır’da, MHP’nin aday gösterdiği, aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın adayını destekliyoruz. Bizim sayemizde Iğdır alınacak. Bundan kimse bahsetmiyor. Bu 29 arkadaşımızın ortak noktası ne? Hepsinin Kürt olması. Demek ki, AKP’nin yanında durmazsan, İYİ Parti’den aday olursan vatan hainisin. Ayıptır, günahtır. Sen, başka bir siyasi partiden aday gösterilmiş, oradan aday gösterilmiş kardeşlerimize PKK’lı damgasına damga vuruyorsun. Kardeşi kardeşin karşısına dikecek bu dili reddediyoruz. İster AKP’ye, ister MHP’ye oy versin, o insanların tamamı benim kardeşimdir, canımdır, kanımdır.”