İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Kayseri’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kayseri’de işsizlik olduğunu ifade eden Akşener, "Kayseri nüfusunun yüzde 8'i gelirsiz yaşıyor. Yazıklar olsun size, yazıklar olsun Kayseri'yi yönetenlere. Kayseri'yi dünyanın mobilya merkezi yapacağız. Hani İtalya'nın Milano'su, Torino'su gibi" dedi.

Erdoğan'a '16 senedir ne yaptın?' diye soran Akşener, "16 senedir uyuyan Sayın Erdoğan, polisleri, sağlık çalışanlarını hatırladı. Ben söylemeseydim, İYİ Parti olmasaydı hatırlarlar mıydı?" ifadelerini kullandı.

Akşener’in açıklamaları şöyle:

16 senedir uyuyan Sayın Erdoğan, polisleri, sağlık çalışanlarını hatırladı. Ben söylemeseydim, İYİ Parti olmasaydı hatırlarlar mıydı? Yatırılmayan terör tazminatlarının bir kısmı yatırılmış, darısı gerisine inşallah.

23 Nisan'da, 29 Ekim'de, 19 Mayıs'ta hepsi beraber hastalanıyordu. Hastanelik oluyorlardı hepsi. Allah'a şükür hepsi turp gibi oldu. Onlara da İYİ geldik. Önce kendileri iyileşti, şimdi millet adına hayırlı işler yapacaklarından bahsediyorlar. Ama 15 senede ekonomimizin içine tükürdüler, toparlayamıyorlar.

'ÖZGÜR BİR ORTAM HAZIRLAYACAKMIŞ, 16 SENEDİR NE YAPTIN?'

Kayseri nüfusunun yüzde 8'i gelirsiz yaşıyor. Kayseri ki ekonomi şehri, sanayi şehri. Yazıklar olsun size, yazıklar olsun Kayseri'yi yönetenlere. Şehrin yüzde 25'i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Kayseri'yi biz dünyanın mobilya merkezi yapacağız. Hani İtalya'nın Milano'su, Torino'su gibi. Bugün yarın deyip yapmadıkları hızlı treni getireceğiz.

Dün Sayın Erdoğan bir şey söyledi. Sizlerin hayallerinizi gerçekleştirecek özgür bir ortam hazırlayacakmış. 16 senedir ne yaptın? Mühendis bir başbakanımız var, bir toplantıda diyor ki, "Bilişim güzel de kafayı takmamak gerekiyor." Dünyada gençler milyoner oluyorken, sen Kayseri'nin zeki gençlerinin yolunu aç bakalım, girişimcilikte ortaya neler çıkıyor. Bu ülkede 10 milyon işsiz var.

'FAKİR EVİNDE İFTAR MARATONU, BÖYLE TERBİYESİZLİK OLUR MU?'

'Fakir evleri' diyorlar bir de. Çıktığı kabuğu beğenmiyorlar. İnsanlar fakirse bunun sorumlusu sizlersiniz. 'Fakir evinde iftar maratonu', böyle terbiyesizlik olur mu?

Bizim çocuğumuzun cebinde parası yok ama bakan çocukları, bir baltaya sap olamayanlar cebinde trilyonlarla geziyor.

Sayın Erdoğan otobüslerin yorgun şoförü gibi. Uykusuz, kafası düşen bir şoförün kullandığı otobüse biner misiniz? Ehliyeti yoksa bir de, biner misiniz? Allah'ın izniyle 24 Haziran akşamı bu şoförü arabadan indireceğiz, evine göndereceğiz dinlensin biraz.

Kaynak: Sputnik