İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da ortak miting düzenledi.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirdi.

Akşener, "18 milyon seçmene terörist diyen bir cumhurbaşkanına sözlerini hatırlattığımız için çok kızdı. Kimin dürüst kimin yalancı olduğunu bu millet bilir elbette" dedi.

Mitingde konuşan Meral Akşener, “Cumhurbaşkanının terörist dediği Aydınlılar nasılsınız? Yüzde 10 zamla sürünmeye mahkum edilen emeklilerimiz nasılsınız? Dün Denizli’de de böyle sordum, Sayın Cumhurbaşkanı çok kızmış. Bana ‘Bu kadın’ dedi” ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP’nin ittifak yaptığını hatırlatan Akşener, “Önce kendileri yaptılar ittifak, biz de ardından yaptık. Sonuç itibarıyla biz olduk ‘terörist, çete’, oy verenler oldu ‘terörist'” dedi.

‘ORADA DEVLET KURULMASINA ÖN AYAK OLDUN’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nedeni kızdığını anladığını söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

“18 milyon seçmene terörist diyen bir cumhurbaşkanına sözlerini hatırlattığımız için çok kızdı. Kimin dürüst kimin yalancı olduğunu bu millet bilir elbette. ‘Türkiye’de Kürdistan bölgesi var mıdır?’ diye sordu bana. Böyle bir şey yoktu, beri gel efendi, ben eski İçişleri Bakanıyım. Biz ‘Irak’ın kuzeyi’ derdik, ‘Kuzey Irak’ bile demezdik. Irak’ın kuzeyindeki o bölge, adı Kadim Türkmeneli’dir. 2,5 milyon Türkmen yaşardı, nereye gittiler? Sen orada bir devlet kurulmasına önayak oldun ve o devleti tanıdın.”

‘ERDOĞAN’A BİZİ ÇUKURA DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR’

“18 milyona terörist dedi, yüzüne vurunca bozuldu” diyen Akşener, kimseyi ötekileştirmediklerini herkesi bu ülkenin asli unsuru olarak kabul ettiklerini söyledi.

Akşener, “Aziz Türk milletinin evlatları, bizler Cumhur İttifakı’na oy veren herkesi kardeşimiz görürüz. AK Partili de kardeşimizdir, MHP seçmeni de kardeşimizdir. Bana ‘bu kadın’ dedi ki ben ona ‘bu adam’ demeyeceğim. Sayın Erdoğan’a kulak asmayın, o bir çukur kazıyor, bizi içine düşürmeye çalışıyor.Bu bir yerel seçim. Şehrimize kim hizmet veriyorsa ona oy vereceksiniz.” dedi.

KILIÇDAROĞLU: BAY KEMAL DEDİĞİNDE GÜLEREK İZLİYORUM

Meral Akşener’in konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı. CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yeniden aday olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye bir kadın büyükşehir başkanı seçerek önemli bir mesaj verdiniz” dedi.

“Sandıkta gereken dersi vereceklerini” belirten Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal diyerek beni kendine muhatap kılmak istiyor. Bay Kemal olmak için kul hakkı yememek lazım. Bay Kemal olmak için oğluna telefon açıp oğlum sıfırladın mı dememek lazım. Bay Kemal olmak için oğlunu bedelliye yollamamak lazım. Bana söylediği zaman onu gülerek izliyorum” şeklinde konuştu.

‘VARLIK KUYRUĞU OLSA ÖNCE SEN GİRERSİN’

Tanzim satış noktalarında kuyruklar olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bir de adına varlık kuyruğu diyor. O varlık kuyruğu olsa sen millete bırakır mısın? Önce sen girersin, senin yakınların girer o kuyruğa. Man Adası’nda şirketin yok mu, vergi ödememek için. Siz kefen parası almak için vergi ödersiniz bunlar milyonları götürdüler vergi vermediler. Birileri kürkte vergiyi sıfırlıyor. Saray sosyetesi kürkü vergisiz almak istiyor da ondan” ifadelerini kullandı.