Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye CHP ve HDP ile ittifak yapmasını önermesine Meral Akşener'den yanıt geldi.

Akşener, "Kimse, kimin ne yapacağı konusunda akıl verme mevkisinde değil" dedi.

Akşener, Genel Merkez binasına girerken kendisine yöneltilen soru üzerine şöyle konuştu:

"Başkalarının iradeleri hakkında konuşmak siyasi olarak ayıptır. Kimse, kimin ne yapacağı konusunda akıl verme mevkisinde değil. Biz Sayın Bahçeli, Sayın Erdoğan'ı şartsız şurtsuz niye destekliyor diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Öyle karar vermiştir, saygı duymak lazım. Bizim ne yapacağımıza da biz kendimiz karar veririz."

Akşener, herhangi bir ittifakın ise söz konusu olmayacağını açıkladı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

“Onların kapısını açıyorum. Bir ittifak yapsınlar. Ne diyorlarsa desinler. CHP, HDP, İP. Sadece yüzde 49 benim olsun diye siyaset yapıyorsan ondan bir şey çıkmaz. O bakımdan bu ittifaklaşma, cepheleşmeyi de önler. İttifaklaşma aynı zamanda kutuplaşmayı da önler. Onun için yasal zemine çekmekte yarar var. Ben bizim için söylemiyoruz. Biz her şart altında yolumuza devam ederiz. Bu kadar beş benzemez bir araya geliyorsa bunları bir kağıda bağlamak lazım."